用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 你地應為會唔會復課?
樓主: JuiceMum
go

你地應為會唔會復課? [複製鏈接]

其實復唔復課都係其次,我最希望各幼稚園and小學可以安排k3 and小六學生舉行畢業典禮,因這是他們期望很久.我知今年的小六生有D在03年已沒有行幼稚園的畢業典禮.
真希望他們有個開開心心的畢業典禮

今年的小六生,沙士當年正是K3,不過上次停課早,有復課,所以亦有畢業禮,但今次丫女唔知仲有無畢業禮呢?

原帖由 hcmswsy 於 09-6-15 21:50 發表
其實復唔復課都係其次,我最希望各幼稚園and小學可以安排k3 and小六學生舉行畢業典禮,因這是他們期望很久.我知今年的小六生有D在03年已沒有行幼稚園的畢業典禮.
真希望他們有個開開心心的畢業典禮 : ...

我都想可以復課考埋個試, 唔好兩頭唔到岸, 連D課外活動都停哂.  不過我相信復課機會唔大.

原帖由 hcmswsy 於 09-6-15 21:50 發表
真希望他們有個開開心心的畢業典禮 : ...

贊成有畢業典禮, 停課已經令阿女去不到畢業旅行--今次去迪士尼, 很希望保留畢業典禮, 留下一個美好的回憶。

no, i don't think so!

你地應為會唔會復課?

其實有沒有甚麼途徑可以讓D家長發表意見, 並讓政府知道呢?

希望教育局可以彈性處理,如今年畢業的學生可以參加畢業禮,盡量滿足到多d家長.但若果疫情嚴重就另作別論了!

原帖由 itbaby 於 09-6-16 11:53 發表
希望教育局可以彈性處理,如今年畢業的學生可以參加畢業禮,盡量滿足到多d家長.但若果疫情嚴重就另作別論了!

我也希望彈性處理,因為今年畢業生牽涉太多活動…如畢業禮、小一適應日、家長參觀日。若全部取消,直接放暑假,那好像沒有個結束幼稚園,迎接小一生活的感覺。

你地應為會唔會復課?

‹ 上一主題|下一主題