用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人叩聖家收到面試通知呢?
go

有無人叩聖家收到面試通知呢? [複製鏈接]

如題請問有無人叩聖家(九龍塘)或(九龍城)收到面試通知呀?
   0    0    0    0

原帖由 hellorachel 於 09-6-14 00:07 發表

我都好心急呀 !

有呀,今天收到九龍城聖家電話叫我小朋友去 interview,但由於我小朋友已經派左去九龍塘聖家,所以我就話唔需要啦,所以仲等緊的家長,唔洗心急,你地又多左一個位啦。
原帖由 aprilma 於 09-6-16 16:04 發表

我都好心急呀 !

y
原帖由 baba_mama 於 09-6-16 16:17 發表
有呀,今天收到九龍城聖家電話叫我小朋友去 interview,但由於我小朋友已經派左去九龍塘聖家,所以我就話唔需要啦,所以仲等緊的家長,唔洗心急,你地又多左一個位啦。 ...

咩唔係依家call 果d係6/6 派唔到心儀的學校, 等叩門後補位? ?  

你既然派得好, 都唔會放低 profolio, 點解學校會call 你?有d唔係好明白! 可以講詳細d嗎?

是否所有人都有得面試呢?

原帖由 baba_mama 於 09-6-16 16:17 發表
有呀,今天收到九龍城聖家電話叫我小朋友去 interview,但由於我小朋友已經派左去九龍塘聖家,所以我就話唔需要啦,所以仲等緊的家長,唔洗心急,你地又多左一個位啦。 ...

我係係6/6之前 send portfolio 去家,因唔知派得好唔好,所以就 send 定去先囉。

原帖由 peipeibb 於 09-6-16 17:09 發表
y

咩唔係依家call 果d係6/6 派唔到心儀的學校, 等叩門後補位? ?  

你既然派得好, 都唔會放低 profolio, 點解學校會call 你?有d唔係好明白! 可以講詳細d嗎? ...

今日有沒有人收到消息呀???

原帖由 hellorachel 於 09-6-14 00:07 發表

baba_mama,

你就好啦收到電話, 到目前為止學校冇打比我呀, 我諗都係冇我份

原帖由 baba_mama 於 09-6-16 19:08 發表
我係係6/6之前 send portfolio 去家,因唔知派得好唔好,所以就 send 定去先囉。

成日check 個電話, 但都沒有響過, me too

原帖由 aprilma 於 09-6-17 16:05 發表
baba_mama,

你就好啦收到電話, 到目前為止學校冇打比我呀, 我諗都係冇我份

你地係 apply 九龍塘個間定係九龍城個間呀?

原帖由 eemother 於 09-6-17 16:41 發表
成日check 個電話, 但都沒有響過, me too

[quote]原帖由 baba_mama 於 09-6-16 04:17 PM 發表
有呀,今天收到九龍城聖家電話叫我小朋友去 interview,但由於我小朋友已經派到學校,所以我就話唔需要啦,所以仲等緊的家長,唔洗心急,你地又多左一個位啦。 ... [/quote

我同你一樣在五月尾已寄出portfolio到首三個志願的學校,同樣在16/6收到這兩間通知,安排interview,估計其他學校大約都係這段時間通知可以interview的小朋友。

請問是否個個都有得面試呢? 我亦都放了portfolio在九龍城聖家, 但仍無回音.  請問是幾時面試呢?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Today's new, I don't think they will arrange interview due to one student got the H1N1.

你所指係九龍塘聖家?

原帖由 parentslove 於 09-6-18 00:37 發表
Today's new, I don't think they will arrange interview due to one student got the H1N1.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

I have received the phone call yesterday to have the interview on Friday morning (Kowloon City)

咁九龍城好d 定係九龍塘好d 呀?

你地收到面試電話的家長, 請問你地有無選過此校呢?  是否只得星期五一日面試呢?

原帖由 sidney.hung 於 09-6-18 00:43 發表
I have received the phone call yesterday to have the interview on Friday morning (Kowloon City)

原帖由 Crabtree 於 09-6-18 00:56 發表
你地收到面試電話的家長, 請問你地有無選過此校呢?  是否只得星期五一日面試呢?

I didn't chose on 1st and 2nd round as I am not in 41 .  She and her friends in the same kindergarten got the same interview at the same day.

我都收到電話, 星期五朝早, 我係大抽獎揀第三志願

[quote]原帖由 鎧惠 於 09-6-17 23:55 發表

Will u go to have interview?

‹ 上一主題|下一主題