用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 你哋APA有沒有聲氣?
樓主: video_ming
go

你哋APA有沒有聲氣? [複製鏈接]

回覆 1# katelee 的文章

Katelee

十分謝謝你的回覆和分享! 我的仔仔也是學violin和 piano, 去年考MJ301 violin不收 (後來我在 briefing session聽他們說在考的時侯不夠五歲是幾乎不會收的)今年 MJ201 violin為備取生, 唯有明年再努力吧!

Rococo

回覆 1# katelee 的文章

Katelee

十分謝謝你的回覆和分享! 我的仔仔也是學violin和 piano, 去年考MJ301 violin不收 (後來我在 briefing session聽他們說在考的時侯不夠五歲是幾乎不會收的)今年 MJ201 violin為備取生, 唯有明年再努力吧!

Rococo

今日收埋double bass既取錄信囉,問過office,最遲今星期會寄埋所有取錄信

恭喜曬!

原帖由 Sindy 於 09-7-21 13:53 發表
今日收埋double bass既取錄信囉,問過office,最遲今星期會寄埋所有取錄信

原帖由 violetching 於 09-7-21 13:58 發表
恭喜曬!

thank you ar,阿女等到頸都長埋,希望佢有心機學啦

前面條路仲有好長,大家比心機喇!

原帖由 Sindy 於 09-7-21 14:09 發表

thank you ar,阿女等到頸都長埋,希望佢有心機學啦

收到信了!
MJ201 (violin),
Musicianship:  PJ,
但group activities一欄是:---,是代表不能拉樂團(eg: JSE)嗎?
打去office是電話錄音,留了言,未有reply:(
MJ201是否一定有得拉樂團?
有無過來人指點一下?

我知應該高興,但如果無得拉JSE,會是一種遺憾!是孩子未達拉樂團的水準?
Leoboy

最低要求係點架???????係咪一年一次, 幾歲可以報???

Sindy,

Congratulations! 學多樣嘢, 妳囡囡要好好分配時間了!

我有留意您地的post,好想知多d考APA的路線圖,好似有好多選擇,不過又知道真係好難!  我仔仔快5歲,2010年春天才考一級琴試。

原帖由 beetle 於 09-7-22 11:16 發表
Sindy,

Congratulations! 學多樣嘢, 妳囡囡要好好分配時間了!

其實我女而家都係hea緊......小提琴都係一個月兩堂,鋼琴返而就越學越有興趣,唔駛理音準掛,又話渣住個琴倦,比佢激死

原帖由 Radiomama 於 09-7-22 15:00 發表
我有留意您地的post,好想知多d考APA的路線圖,好似有好多選擇,不過又知道真係好難!  我仔仔快5歲,2010年春天才考一級琴試。

鋼琴?你可以download下apa既課程黎睇下先

鋼琴收二級開始,每個課程都有年齡限制

(個別樂器)佢地有分group, 個別,個別又有分初學中級........睇下有咩唔明再問丫

回覆 70# Radiomama 的文章

另外你也可以明年二月留意幾時apa 有 open day, 當天也有一個Junior Music Progrmme的簡介時段的

我收到信了!MJ301 rejected.  囡囡放入了MJ307-Violin (Group)。請問有冇人知道MJ307的課程係點,係唔係每年都有assessment,同埋有冇機會轉為個別授課.
Mei Mei

Sindy,
Congratulations!!
剛剛出門歸家,一上BK就知道你的好消息!恭喜!終于如願以償!9月開始可以和阿女齊齊做同學!

MJ201應該有樂團拉,取錄信應該有寫wor!
開學後應該有通知JSE audition的安排。
Musicianship是小組上課,多數星期六。

原帖由 xmasboyleo 於 09-7-21 18:54 發表
收到信了!
MJ201 (violin),
Musicianship:  PJ,
但group activities一欄是:---,是代表不能拉樂團(eg: JSE)嗎?
打去office是電話錄音,留了言,未有reply:(
MJ201是否一定有得拉樂團?
有無過來人指點一下?

我知應該高興,但 ...

原帖由 deniset 於 09-7-28 11:37 發表
Sindy,
Congratulations!!:excited:
剛剛出門歸家,一上BK就知道你的好消息!恭喜!終于如願以償!9月開始可以和阿女齊齊做同學!

thank you ar,但女鐘意harp多d,不過呢樣佢都好有興趣,但我睇佢係樣樣都想學下,睇下佢幾時攻到'吹'果方面,佢話想做指揮喎,所以乜都要識d

rococo

請收pm

回覆 78# Sindy 的文章

Hi Sindy

Please also check PM.  Thanks.

rococo
‹ 上一主題|下一主題