用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 62 叩門有沒有聲氣???
樓主: giorbear
go

net 62 叩門有沒有聲氣??? [複製鏈接]

我交埋校車費$330 .... 老師話先要登記.. 點知去到登記處話要比埋錢喎 .. 校服/書未買 . .

原帖由 miriam 於 09-6-19 20:41 發表

點都會最遲先交張註冊證,校服同教科書一定唔會買住,問左柴天下係 20/6 之後可以去返校務處買教科書,變左唔使未 confirm 就唔見九百幾,而家唯一係交左個 $86 簿費及美勞費咋‧ ...

do u have try 思源? is a good school....

原帖由 miriam 於 09-6-19 20:42 發表

我同你一樣兩次都係 "海官" 係第一志願,叩門信都交晒,最終 ...... 乜電話都無 ..........

我都在6/6 已送叩門信了..一樣冇消息 . .

原帖由 BOBO1229 於 09-6-22 10:44 發表
do u have try 思源? is a good school....

Try to call them, i see the people is very nice.

原帖由 cindylmw 於 09-6-22 12:10 發表

各位要叩門的家長, 見到你哋勞心勞力地為小朋友, 但可能暫時都未有成果, 我都替你哋緊張及擔心, 希望你哋快啲有好消息啦, 唔好氣餒呀.....加油.....加油.....

原帖由 cindylmw 於 09-6-22 12:10 發表

YES 快d打去問問, 我奶奶個fd 個孫話見左收埋啦, 不過佢就係choose 佢第一志願ge, 問問la

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-22 19:54 發表
以我所知,伍季明同思源若在排位表三位以外是沒有interview機會的。
其實我好想反映比呢兩間學校知,揀佢地學校作第二、三志願的人,並不是有甚麼「誠意」,而是一些盲頭烏蠅以為揀佢地二、三位仲有機會派到,其實係「侮辱」緊 ...

策略上要咁排.

and pls check pm.

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-22 21:07 發表
好似妳咁有策略就梗唔係「盲頭烏蠅」la,但要置諸死地而後生真係好冒險。

無計啦, day 1 揀浸聯時已經豁左出去....

而家撞到焦頭爛額....

等叩門消息o個個多星期幾痛苦...

好彩而家雨過天清.

思源你揀第幾志願? 我都收到消息有得in了.

我估佢地係有位就in人的.

你試下再send 電郵 or 信件再求學位, 以表誠意, 希望佢對你的小朋友有好印象.

祝成功.

I know 呢兩間學校 have see all pofilie....and call the student....to interview

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-22 19:54 發表
以我所知,伍季明同思源若在排位表三位以外是沒有interview機會的。
其實我好想反映比呢兩間學校知,揀佢地學校作第二、三志願的人,並不是有甚麼「誠意」,而是一些盲頭烏蠅以為揀佢地二、三位仲有機會派到,其實係「侮辱」緊 ...

i can ask you 思源 is not the best school in net 62, but they are not bad.

謝謝你們的關心..  思源係第2志願.. 再求學位信已在上星期六送出了.. 老師的回覆,, 如有學位會通知家長了....

原帖由 一一B 於 09-6-22 21:39 發表

思源你揀第幾志願? 我都收到消息有得in了.

我估佢地係有位就in人的.

你試下再send 電郵 or 信件再求學位, 以表誠意, 希望佢對你的小朋友有好印象.

祝成功. ...

Do u have apply 葵盛主恩? It is not bad.

原帖由 cindylmw 於 09-6-23 09:24 發表
謝謝你們的關心..  思源係第2志願.. 再求學位信已在上星期六送出了.. 老師的回覆,, 如有學位會通知家長了....

o岩o岩收到荃官call, 今次只會in小朋友.

大家留意.

我都收到荃官interview 電話, 26/6 早上in, 不知是否人人都有的in?

26/6 0900 interview.....荃官 . . .

原帖由 cindylmw 於 09-6-24 14:27 發表
26/6 0900 interview.....荃官 . . .

我地的時間仲早過你.

原帖由 rebeccaccf 於 09-6-24 14:10 發表
我都收到荃官interview 電話, 26/6 早上in, 不知是否人人都有的in?

照咁睇, 5-10mins一位小朋友.
‹ 上一主題|下一主題