用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 09~10入讀小一的荔天家長請入
樓主: 愷琳媽媽
go

09~10入讀小一的荔天家長請入 [複製鏈接]

宜家幼稚園畢業禮都唔知延遲到幾時,話晒都第一次畢業,唔想令佢有遺憾,豬流感快啲走啦.

豬流感現在傳播迅速, 很大可能再停課!

醒目開學勳章

真係唔想佢個畢業典禮取消, 我就寧願佢地延遲都唔好取消....

我都好想俾佢參加荔天個暑期班, 希望到時唔好取消, 豬流感快d走, 大家都可以有一個開心既暑假.....

HIHI:
我個女都係叩門入到荔天呀....真係好開心....希望日後有機會同大家見面丫......

我個囡囡係CRYSTAL

我淨係知道2/7/2009註冊    4/7/2009迎新....唔知有暑期班BUR....係點樣可以參加架....希望大家比小小資料我丫....THANK A LOT

我都唔知道荔天有暑期班, 所以沒有關於荔天暑期班資料. 妳可否都pm資料給我. Thanks. [email protected]

7/4親臨報名: 升小一數學及英語活動坊, 7/22-8/11(逢周一至四)(A)9:15-10:45am (B)11:00am-12:30pm, 係荔枝角天主教小學上課, 費用$400  其他的暑期班就不見有資料.

Dear Cathy2901,

謝謝你的資料, 我們 7月4日見啦 !!!:) :)

不用客氣. 大家到時見.

,

仔仔Hugo,多多指教!

hugo是叩門入的嗎?
7/4上午小朋友評估取消, 改在8月22日. 7/4上午只須家長出席迎新日. 下午可帶小朋友前往訂校服等..

醒目開學勳章

今年讀荔天小一既家長, 你地有冇收到學校既書單 & 關於7月4日迎新日既信呀? 我到依家都未收到, 係唔係應該打去學校問下呢? 而有收到書單家長, 可否告知買書要幾多 $$ 呀?  thanks.......  

原帖由 cathy2901 於 09-6-26 14:09 發表
hugo是叩門入的嗎?
7/4上午小朋友評估取消, 改在8月22日. 7/4上午只須家長出席迎新日. 下午可帶小朋友前往訂校服等..

Hugo 是第一次大抽奬成功的.
多謝你的消息,已上校網作實.學校説已在29/6寄信給各家長.到時見.

原帖由 cathy2901 於 09-6-26 14:09 發表
hugo是叩門入的嗎?

我仔仔叩門荔天成功,4號下午在哪里訂校服呢?

原帖由 嵐嵐mimi 於 09-7-2 09:39 發表
今年讀荔天小一既家長, 你地有冇收到學校既書單 & 關於7月4日迎新日既信呀? 我到依家都未收到, 係唔係應該打去學校問下呢? 而有收到書單家長, 可否告知買書要幾多 $$ 呀?  thanks.......   ...

我們是叩門的,也沒有收到信,有沒有人分享一下信息呀?

原帖由 嵐嵐mimi 於 09-7-2 09:39 發表
今年讀荔天小一既家長, 你地有冇收到學校既書單 & 關於7月4日迎新日既信呀? 我到依家都未收到, 係唔係應該打去學校問下呢? 而有收到書單家長, 可否告知買書要幾多 $$ 呀?  thanks.......   ...

嵐嵐mimi你好,
我仔仔叩門荔天成功,我們都是住在石硤尾附近的,但離校巴站還有一段距離。
之前看到你囡囡要找保姆車,我們可不可以一起呀?

原帖由 雙寶媽媽 於 09-7-2 11:53 發表

Hello, 上荔天校網http://www.lcps.edu.hk/有信息

你上返荔天個學校網呀, 裡面有晒資料o架.

http://www.lcps.edu.hk/pop_up/h1n1notice3.htm

原帖由 雙寶媽媽 於 09-7-2 11:53 發表

hi遲咗報到.我有個囡升小四細佬就小一.
今日收到信la,有書單,校服,校車,書包,鞋等等單張.如有兄姊讀緊荔天可以睇吓有冇書唔駛買,我亦可以比小$300左右買書.兩個加埋都幾重皮.

hello 咁多位,

學校剛才致電通知7月4日的詳情, 其實係學校web site都可以睇到, 校務處的小姐話早2日寄出所有信, 應該今日大家都收到了, 不過佢地歡迎各家長若有問題可隨時致電學校查詢

大家記住4號上午不需帶小朋友回校, 因為有講座, 小朋友可能會悶, 下午2-5pm就帶小朋友返去訂校服, 鞋及書包

原帖由 hinhin.mami 於 09-7-2 14:46 發表
你上返荔天個學校網呀, 裡面有晒資料o架.

http://www.lcps.edu.hk/pop_up/h1n1notice3.htm

有上校网去看,但是找不到,宜家看到啦,多谢!!
‹ 上一主題|下一主題