用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2010/11 小一家長 [複製鏈接]

各位,

我想請問你地交申請表係咪自己去交, 因為我和先生都請唔到假,但學校又一定要親身交表, 我怕如果唔係父母去交表...唔知會唔會扣分....
   0    0    0    0
When Otis BB in Baby House 歡迎參觀Otis B's World

原帖由 Evolution6 於 09-6-9 17:35 發表
各位,

我想請問你地交申請表係咪自己去交, 因為我和先生都請唔到假,但學校又一定要親身交表, 我怕如果唔係父母去交表...唔知會唔會扣分....

只係要求親身交表啫,唔一定是家長的。我係由小朋友交的
再者,表格是交去校務處由職員接收,無理由當時已經由職員來評分。

how about this school

唔知佢 interview 會 in d 咩呢 ?
同埋 d 間學校係唔係一定要識音樂樂器先入到 ?

thanks

校方很強調認同學校的教學理念:即基督教教育和音樂教育。這不是每位家長都認同的。

原帖由 rayto2000 於 09-8-8 10:56 PM 發表
校方很強調認同學校的教學理念:即基督教教育和音樂教育。這不是每位家長都認同的。

Dear rayto2000

thanks !!
我覺得幾好呀 .. 用音樂去教
又唔會太過拘謹噤 ..
但我覺得學費貴左 d , 成 $3,980 / 月
haha

請問8月尾的interview 會問家長什麼問題呀?

簽名被屏蔽

回覆 1# ming2 的文章

有沒有人已收到面試結果通知?

今天收到了

回覆 1# arhon 的文章

結果如何?  希望明天會收到啦...

收到了, OK 左, 不過19/9就要CONFIRM, 要比留位費先.

回覆 1# KSM 的文章

Congratulation....Want to know if registered the school, can we still participate the government's 統一派位呀?

我的兒子也OK. 請問可否分享一下這校的優點和缺點.

我對這間學校的認識, 開始時其實只是同幾個街坊在公園閒談時的了解, 他們的女兒 (好巧合全是女生)都很喜歡上學, 無壓力, 宗教氣氛十分濃, 音樂成就亦好好, 睇過WEBSITE後都幾認同他們的理念, 加上面試時感覺老師很有愛心.  但有些擔心是他們放在主流學術的時間夠不夠.

I think we can still apply for the govt school as ICQM is a private shcool and not a direct subsidy school.

原帖由 Nicole_Mom 於 09-9-9 23:47 發表
Congratulation....Want to know if registered the school, can we still participate the government's 統一派位呀?

hi,

亞囡都ok左, 請問大家仲會唔會參加第一輪自行修生? 同埋有冇人住將軍澳又讀緊ICQM?
‹ 上一主題|下一主題