用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園 2009年K1
go

宣道幼稚園 2009年K1 [複製鏈接]

睇左好耐都見唔到有宣道09年K1既TOPIC, 所以在此開一個~

我個女(曈曈) 會讀上午班K1, 請大家多多指教!

之前買左校服和訂左書, 寫埋住邊區, 現在等近校車司機回覆幾錢車費, 8月1日要去又9月學費及做自動轉賬, 佢地要恒生戶口呀, 我無, 都未得閒去攪TIM~

0    0    0    0

你好, 我個仔係K1下午班, 得閒聯絡, 溝通吓學校D情況啦!
原帖由 rebeccachor 於 09-6-9 16:37 發表
睇左好耐都見唔到有宣道09年K1既TOPIC, 所以在此開一個~

我個女(曈曈) 會讀上午班K1, 請大家多多指教!

之前買左校服和訂左書, 寫埋住邊區, 現在等近校車司機回覆幾錢車費, 8月1日要去又9月學費及做自動 ...

大家好我個仔都係K1下午班

原帖由 Polly627 於 09-6-9 05:41 PM 發表
你好, 我個仔係K1下午班, 得閒聯絡, 溝通吓學校D情況啦!

我個女晞晞讀下午班k1, 你們好!

My daughter..........me too, keep in touch!
原帖由 大保保 於 09-6-10 11:05 發表
我個女晞晞讀下午班k1, 你們好!

我囝囝(楠楠)讀 上午班, 多多指教

大家咪同學仔囉! 我住將軍澳架, 唔知有無人住附近呢!
原帖由 Barbarasin 於 09-6-10 13:45 發表
My daughter..........me too, keep in touch!

my girl, Pui Yan, in K1 AM
nice to meet you all

回覆 1# Deslyn 的文章

Hi Hi,

My daughter 童童, will attend K1 (pm).  We are living in Lam Tin, may I know how many 同學仔 living in Lam Tin, Kwun Tong or Junk Bay???

我地下午班, 公公住LAM TIN, 我地會係康華上下車的
原帖由 DanSP 於 09-6-11 15:30 發表
Hi Hi,

My daughter 童童, will attend K1 (pm).  We are living in Lam Tin, may I know how many 同學仔 living in Lam Tin, Kwun Tong or Junk Bay???

EI~ 我住官塘, 唔知會是同一架校車呢? 我個女上午班, 唔知要幾點上車...

另外, 你地知道官塘的校車大約幾錢嗎?

唔知你地影左學生相未呢? 佢要穿圍裙影的, 裡面唔知會唔會指定著咩顏色既衫呢? 第時返學又唔知會唔會指定要著咩顏色衫& 褲呢?

原帖由 Polly627 於 09-6-11 20:31 發表
我地下午班, 公公住LAM TIN, 我地會係康華上下車的

Hi,

我個女叫晴晴, 上午班,現在住觀塘功樂道, 暑假搬去馬鞍山.
哥哥是在宣幼畢業生.

REBECCACHOR,
官塘上車時間大約七時五十分,08年校車價錢七百餘元.
穿圍裙影的裡面,什麼衣服都可以.
回校穿圍裙都是.

原帖由 rebeccachor 於 09-6-14 18:26 發表
EI~ 我住官塘, 唔知會是同一架校車呢? 我個女上午班, 唔知要幾點上車...

另外, 你地知道官塘的校車大約幾錢嗎?

唔知你地影左學生相未呢? 佢要穿圍裙影的, 裡面唔知會唔會指定著咩顏色既衫呢? 第時返學又唔知會唔 ...

hello 咁多位,我囝囝Jayden上午班呀。
係呢Kit-long,想問下你囝囝升左邊間小學呀,你認為有無搬去41網的需要呢?
我住得好遠,大埔,都唔知有無校車。其實係唔係大部份宣幼生都考直資呢?但唔知易唔易考,所以煩緊搬唔搬,各位請多多指教。

kit-long,

唔該哂! 我住官塘順利果邊呀~ 嘩, 咁早呀! 0845上堂, 0750 已要上車, 真慘...

原帖由 kit-long 於 09-6-14 19:23 發表
Hi,

我個女叫晴晴, 上午班,現在住觀塘功樂道, 暑假搬去馬鞍山.
哥哥是在宣幼畢業生.

REBECCACHOR,
官塘上車時間大約七時五十分,08年校車價錢七百餘元.
穿圍裙影的裡面,什麼衣服都可以.
回校 ...

Jayden媽:
KIT-LONG 升上宣小。
若你搬去41校網只有喇沙(可以上中學機會好些,no need pay too much school fee),而考dbs一定要自己考,沒有大抽獎。
但我選擇宣小,因可以愉快學習,我想自己的小孩子有快樂的童年. k3時住在哪裡都會自己周圍考學校的啦。
至於,住大埔都有校車.Don't worry!我們有些同學仔都由宣幼至小學都住大埔。

原帖由 Jayden媽 於 09-6-15 10:55 發表
hello 咁多位,我囝囝Jayden上午班呀。
係呢Kit-long,想問下你囝囝升左邊間小學呀,你認為有無搬去41網的需要呢?
我住得好遠,大埔,都唔知有無校車。其實係唔係大部份宣幼生都考直資呢?但唔知易唔易考,所以煩緊搬唔搬,各位請多 ...

rebeccachor,

Yr welcome!

ALL,
有時間大家在此Talk啦!

原帖由 rebeccachor 於 09-6-15 14:24 發表
kit-long,

唔該哂! 我住官塘順利果邊呀~ 嘩, 咁早呀! 0845上堂, 0750 已要上車, 真慘...

我個仔仔系上午班,叫軒軒,好開心可以提前認識各位同學~~

Thank you very much!! Then I may not consider to move out.  

原帖由 kit-long 於 09-6-15 20:25 發表
Jayden媽:
KIT-LONG 升上宣小。
若你搬去41校網只有喇沙(可以上中學機會好些,no need pay too much school fee),而考dbs一定要自己考,沒有大抽獎。
但我選擇宣小,因可以愉快學習,我想自己的小孩子有快樂的童年. k3 ...

Hello,各位好!

我囡囡都係考到上午班,有機會同你哋做同學仔啦!

我住大圍,唔知有無其他小朋友住這區呢?
My baby girl is 3years and 4 months old. She likes eating and singing all day.... :lalala:  :lalala:  :lalala:

Canny,

What is your daughter's name? 我囡囡叫凱晴上午班,暑假搬去馬鞍山.

原帖由 Canny18 於 09-6-17 13:02 發表
Hello,各位好!

我囡囡都係考到上午班,有機會同你哋做同學仔啦!

我住大圍,唔知有無其他小朋友住這區呢?
‹ 上一主題|下一主題