用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局田家炳千禧小學 田千是否BAND 1小學
go

田千是否BAND 1小學 [複製鏈接]

我仔他今年派小一派入田千,對比舊墟寶湖道小學如何,請提供指引。
   1    0    0    0

原帖由 shleung07 於 09-6-9 11:14 發表
我仔他今年派小一派入田千,對比舊墟寶湖道小學如何,請提供指引。

講真...小學無咩band幾架...只要小朋友讀得開心,自然成績好....唔好俾咁大壓力自己同小朋友...我愛我兒子...我希望佢童年多姿多采...所以我撰咗田千..

thank you for sharing your feeling

田千功課多不多架

亞仔今年選小一,請問田千功課多不多呀, 如大埔區仲有無其他唔谷功課又好的學校呀....

原帖由 shleung07 於 09-7-20 23:28 發表
thank you for sharing your feeling
一D都唔多...我仲嫌學校比得太少,攪到我要自己出去買多幾本比囡囡做!

回覆 2# Ada.Cheng 的文章

想請問田千及田小是否都是採用活動教學的?所以功課唔會太多!你仔仔剛上學一個月,覺得這所校園點?
謝謝!

我女係田千小五生

總括呢五年, 我女係讀得超開心, 唔單止少功課, 老師好有愛心.

我女成績不過不失, 但要上band one中學比較無望. 田千考頭30才可上band one中學, 佢地會叫你考直資中學如羅定邦....

小學都有分banding架, 田小, 安祥路舊墟同阮鄭(廣福)咪係band one lor, 頭60人都可入band one中學架.

其實我有時都諗下自己有無報錯小學比我女, 但見佢甘開心, 又唔係考後面果班, 甘咪安慰下自己lor!
‹ 上一主題|下一主題