用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 放榜及註冊
go

放榜及註冊 [複製鏈接]

請問放榜是7月7日,註冊是那幾日呢???
   0    0    0    0

原帖由 garfield2201 於 09-6-8 21:17 發表
請問放榜是7月7日,註冊是那幾日呢???

9/7/2009-10/7/2009

公 布 派 位 結 果 日 期 : 2009 年7 月7 日
辦 理 註 冊 日 期 : 2009 年7 月9 日及10 日

醒目開學勳章

原帖由 SinMiMi 於 09-6-8 21:56 發表
公 布 派 位 結 果 日 期 : 2009 年7 月7 日
辦 理 註 冊 日 期 : 2009 年7 月9 日及10 日

個囡派位理想會係9號註冊,如果不埋想就係10號註冊,祝大家入到心儀中學

因我是要返工的, 需要早作安排.......想請問註冊時, 係未要大人和細佬路一齊去??  要請半日假嗎???  Lunch time 去註冊得嗎???

Thanks in advance.

No need. 學生可以自行註冊,當然要帶齊文件。

註冊時間應是0900-1230, 1400-1600。唔係太記得,不過註冊証會有寫。

Kwlau - thanks for your reply.

原帖由 E.Y. 於 09-6-10 17:32 發表
Kwlau - thanks for your reply.

好掛住你呀E.Y.
註冊要比錢訂物訂物,仲要買簿,什費,記得帶支票簿去做波士呀老友.

Chu Chu,

I miss you too......thanks for your reminder  

Hope God bless me & my girl la....

I will call you when I know the result in July.

E.Y.:
好多時註冊都有好多事要決定的,如交簿費,書商會安排集體買唔買書,做校服,或者有些學校要求學生要學樂器的話,就要揀學什麼樂器,如果唔想走多趟,最好陪子女去註冊!

原帖由 E.Y. 於 09-6-10 11:52 發表
因我是要返工的, 需要早作安排.......想請問註冊時, 係未要大人和細佬路一齊去??  要請半日假嗎???  Lunch time 去註冊得嗎???

Thanks in advance.

mayc,

Wow ~ 原來註冊日要做甘多野ka???  相信我真的要放假去做"boss" 先得啦

E.Y.

記得第一時間CALL 我啦! GOOD LUCK .......!

我囝囝被直資收了,要在7月7日下午返校註冊,但是我又想到其他學校叩門,請問若果交了註冊証給直資學校,而叩門哪間學校之後通知收我囝囝,我可不可以到直資學校取回註冊証呢!

有冇有經驗的BK爸媽教路?

原帖由 kuenkuenmum 於 09-6-11 14:39 發表
我囝囝被直資收了,要在7月7日下午返校註冊,但是我又想到其他學校叩門,請問若果交了註冊証給直資學校,而叩門哪間學校之後通知收我囝囝,我可不可以到直資學校取回註冊証呢!

有冇有經驗的BK爸媽教路? ...

Yes, I have asked some DSS schools.

kuenkuenmum:

如果7/7叩門,大部份的學校都只會派表和安排筆試,所以不會立即知收唔收,所以下午仍要去考獲的直資註冊,如果叩門的學校收了,才去原本的學校取回註冊證是無問題的!

原帖由 kuenkuenmum 於 09-6-11 14:39 發表

有冇有經驗的BK爸媽教路? ...

hi, nicholasmom & mayc,

唔該曬你哋嘅意見!

我最初諗住唔去直資學校交註冊証,拖住擋唔記得,我驚佢地唔肯將註冊証啤番我,但有朋友話一定要去註冊先喎。
‹ 上一主題|下一主題