用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有上過KLN Tong - Fanny's workshop ?
go

有沒有上過KLN Tong - Fanny's workshop ? [複製鏈接]

有沒有上過KLN Tong Fanny's workshop ? 請給意見 !
   0    0    0    0

FOR MY OPIOION IS SUPER VERY 極度commercial又hard sell. ALWAYS 話自己識咩校長有咩network 有方法幫人入名牌幼稚園.

yes, very commercial and very small classroom

我上咗trial class…

絕對混亂…
果位Miss Wong完全控制唔到場面
D英文又真係唔得...  嚴重香港人口音... 似係中3英文水平...

跟住d 媽媽compliant
Miss Wong又話送多堂俾我地...
但半年了...仲未收到補堂通知
佢d廣告就收唔少

點解唔係Fanny自己教番咩?

佢成日話自己識咩校長有咩network 有方法幫人入名牌幼稚園, 又可以參觀SC. 我仲以為佢會有咩特別的訓練方法教d媽媽如何成功考入d名牌幼稚園添!

咁有無媽媽上過佢哋比家長上嘅PHONICS堂? 效用如果?

試堂時 ms. wong 係 hea 架. 正式上課又好好多喎.

VANCARTIER同boboT, 多謝您哋嘅comment. 我都係度考慮緊Fanny嘅Playgroup. 原來唔係Fanny自己教架? 同埋佢嘅Playgroup賣點係d咩? 唔係英文, 又唔係Fanny教選校攻略, 咁會係咩呢?

仲想問, 您哋上咗佢嘅 Playgroup以來, 對您哋選KG的裝備有否幫助?

除咗MISS Wong嘅playgroup, 係咪仲有Fanny教嘅選校攻略堂. 其實, 我一心為K1選校而準備, 若純粹Playgroup, 屋企附近都有好多.

佢地應該幫唔到入KV同ST CAT.
如果幫到, 應該會一萬幾千人去申請上堂.
我相信面試班只可以教妳點樣面試, 注意事項.
但係到最後都係要睇父母背景, 小朋友, 住址...

原帖由 VANCARTIER 於 09-12-11 13:20 發表
我又冇聽過咩選校攻略堂喎 , 不過之前有個由現任教師幫手做既模擬interview , 另外久不久有D festival function , 平時上playgroup時/後都可以同Miss Wong/其他Miss或者Fanny講吓選校嘅! ...

咁Fanny有冇負責咩playgroup?

回覆 3# babyhappy88 的文章

他們係一定可以幫你取到kv及sc的申請表. 並非一定入到, 唔好唸住一定取到申請表, 如果唔係fanny, 我唸我今年一定不能取到.. 因第一天已派出所有表格了.  他們基本上係可以幫你入到york.  不過對於上得此playgroup. york只係後備之中的後備.

probably not, I guess her main responsibility is to attract and entertain parents (the "real" customers), not child...

原帖由 MAMAMEEE 於 09-12-11 17:24 發表

咁Fanny有冇負責咩playgroup?

同意!
我先聽了Fanny一個talk, 試了一次堂(由Fanny帶), 然後就join了playgroup。我覺得Fanny言過其實, playgroup不能保證些甚麼。Miss Wong主要教形狀顏色, 那些方法和活動, 我認為不太適合1.5歲以下的bb。不過, 我覺得可以在教bb的方法上取經, 叫做好過完全無上少少。

原帖由 KennyDaddy 於 09-12-14 15:43 發表
probably not, I guess her main responsibility is to attract and entertain parents (the "real" customers), not child...

最近仲有冇人留意哩間野呀 ? is good ?
‹ 上一主題|下一主題