用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問91的路德會梁鉅kau如何?
go

請問91的路德會梁鉅kau如何? [複製鏈接]

可否俾些意見,需敲其他學校嗎?
   0    0    0    0

我女儿也是派到这家学校,其实这家学校比较低调,不是太多人认识,我是很喜欢才会选择它的.

原帖由 wshk2002 於 09-6-9 14:26 發表
我女儿也是派到这家学校,其实这家学校比较低调,不是太多人认识,我是很喜欢才会选择它的.

請問妳喜歡這間學校的原因是什麼呢?知不知功課是否多和升中派位好嗎?謝謝回覆

我都想知, 我都係派咗呢間呀~~

原帖由 WATHT 於 09-6-7 19:01 發表
可否俾些意見,需敲其他學校嗎?

我識朋友孩子讀此校;此校屬谷的小學,功課又多,我識個媽咪因為要跟女兒的功課成績,特登辭工睇個女功課。不過此校升中都幾理想。
原帖由 cheukyingma 於 09-6-9 14:35 發表
我都想知, 我都係派咗呢間呀~~

請問係咪沙田嗰間呀?
[url=http:www.youngnutrition.net]youngnutrition[/url][img align=left]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/48743/ticker1.pug[/img]

老實講, 有邊間津校唔谷架加陣, 真係好睇個小孩承受力架咋

梁鉅鏐成績唔差, 校風也ok.  

原帖由 dreambutterfly 於 09-6-9 14:51 發表
我識朋友孩子讀此校;此校屬谷的小學,功課又多,我識個媽咪因為要跟女兒的功課成績,特登辭工睇個女功課。不過此校升中都幾理想。
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

我美容師個女曾讀呢間!
因太多功課而轉校!

其實應該唔關學校事,
因佢個女已經轉過一次校,
今次梁鉅鏐又轉去大埔田家丙!
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!IMG]http://i206.photobucket.com/albums/bb147/tiffay23/baby/IMG_2608.jpg[/IMG]

以我所知, 二三年前真的超多功課.  但近呢二年好啲. (P.1 - P.2 平均5-6樣).  我個人其實覺得唔太多, 如果
認真做的話, 一個鐘可以了.

我美容師個女曾讀呢間!
因太多功課而轉校!

其實應該唔關學校事,
因佢個女已經轉過一次校,
今次梁鉅鏐又轉去大埔田家丙!

Winice

我想問學校除校車, 還有褓姆車嗎?

有否聯絡電話?

另我想請問有否好既補習社?

唔該晒!

原帖由 winice 於 09-6-9 23:20 發表
以我所知, 二三年前真的超多功課.  但近呢二年好啲. (P.1 - P.2 平均5-6樣).  我個人其實覺得唔太多, 如果
認真做的話, 一個鐘可以了.

我美容師個女曾讀呢間!
因太多功課而轉校!

...

‹ 上一主題|下一主題