用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 華德學校 華德上午校
go

華德上午校 [複製鏈接]

小女派咗上午校,但好似冇乜人提。請問有冇人知情?我很擔心這校的功課會很多。每年2測2考也似乎會十分大壓力!我很擔心!!
有點後悔不先選下午校
   0    0    0    0
想起那天.............老公,我好肚痛,應該作動了。咁你等陣先,我要沖涼洗頭同攞埋啲書去睇呀!你知啦,要坐好多個鐘加麻。@_@

妳的囡囡現在就讀華德嗎?  不用擔心, 今年轉了考試制度.  一個學期1次評估(即測驗), 1次考試. 平時默書不計分數(話雖如此). 現可能因為還未轉全日制, 所以功課及進度是比其它學校較多和快.  下學期轉了全日制, 應該會好些 (但要再適應時間等問題)  我覺得上午校不錯, 老師們跟得很好, 學校和家長有很多機會互相溝通. nice choice!

原帖由 jemom 於 09-9-4 09:08 發表
妳的囡囡現在就讀華德嗎?  不用擔心, 今年轉了考試制度.  一個學期1次評估(即測驗), 1次考試. 平時默書不計分數(話雖如此). 現可能因為還未轉全日制, 所以功課及進度是比其它學校較多和快.  下學期轉了全日制, 應該 ...

你好!謝謝你的回覆 事實上仍有點擔心,但在資料搜集、四方查問、學校講座後,都覺得呢間學校唔錯,而且選上午校也正確的。 Thanks
想起那天.............老公,我好肚痛,應該作動了。咁你等陣先,我要沖涼洗頭同攞埋啲書去睇呀!你知啦,要坐好多個鐘加麻。@_@

大件事

華德上午校來了一位代課老師,上堂唔教書、重成堂睡覺、真離譜,你哋知唔知、我個仔讀今次死得喇

Don't worry . teachers are nice. students are polite.
原帖由 Sukiooo 於 09-6-6 18:59 發表
小女派咗上午校,但好似冇乜人提。請問有冇人知情?我很擔心這校的功課會很多。每年2測2考也似乎會十分大壓力!我很擔心!!
有點後悔不先選下午校 ...
‹ 上一主題|下一主題