用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 65 網 (葵涌區)派位結果
go

65 網 (葵涌區)派位結果 [複製鏈接]

唉.派唔倒第一志願仁立小學, 派了中華基督教會基真小學, 請問這間學校如何 ?  從校網得知這間學校校舍大, 普通話教中文, 好似寫得幾好.... 所以選它.
   0    0    0    0

請問65區乙部,第一至第三位學校應該點排位 ??

當然本區一定填仁立及仁紀,但相信會好難入到。

原帖由 Tigger 於 09-6-6 21:20 發表
請問65區乙部,第一至第三位學校應該點排位 ??

當然本區一定填仁立及仁紀,但相信會好難入到。

仁立或仁紀在net65每位家長都會放在第一志願,所以如放在第二都等於浪費了第二個志願.

首先恭喜哂你先, 派了第一志願仁紀.

基真是第二志願, 65網中除了仁立和仁紀, 真的冇得好選, 唯有係校網了解多些, 比較之下, 覺得基真比較最好.  而甲部份,選了1仁立,2仁紀.

請問你如何都覺得基真真係唔錯呢? 請給多些意見.  假設你都派了基真, 會否努力叩門, 冇辦法, 最後才入讀基真.

原帖由 TAOTAOLEE 於 09-6-6 19:57 發表

請問基真你填第幾志願呀? 我自己覺得基真真係唔錯, 填表時擺在乙二 , 最後今日派位中了第一志願仁紀.

Hi Taotaolee,

謝謝你的意見. 唔錯喎.  

今日我們都專登親身去基真睇過. 校舍真的好吸引, 還大過仁位一陪添.  當初選基真第二, 主要係普通話教中文,應該唔差. 但始終對這間學校不太了解, 最新消息. 唯一擔心的,課程比較淺, 担心與其他同齡的小朋友的程度相差太遠,影响中學派位.

原帖由 TAOTAOLEE 於 09-6-7 09:51 發表

上年曾經參觀過基真校社, 覺得學校校舍好大好新, 周圍既環境又好, 老師和校長好nice, 當學生們付負介紹音樂室/美勞室/電腦室課室.....等等工具既時侯, 每位小朋友面上都流露著笑容而且顯得好有自信, 感覺到佢地非 ...

1st choice 祖堯天主教, 因為我地係教徒, 而且聽教友講祖天都唔錯, 所以選佢為第一志願

小兒都係讀緊祖天

‹ 上一主題|下一主題