用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 09/10 小一家長交流
樓主: s991027
go

09/10 小一家長交流 [複製鏈接]

係囉,臭豬就係咁敏感,唉!
係呢?何解你家小姐喊既?

我個囡好冇安全感.  要好長時間適應......煩
今日無啦啦流鼻血又喊

原帖由 素兒 於 09-9-2 10:05 發表
係囉,臭豬就係咁敏感,唉!
係呢?何解你家小姐喊既?

流鼻血添呀
試下俾條女女成日用開既手巾仔佢拎返學,有安全感d,可能會好d架.
我都有同臭豬講帶一個佢由幼稚園就帶開既kitty 仔,臭豬話,唔可以喎,我諗細細隻袋0係裙袋度,應該無問題掛!

明天開始上課lu,返屋企執書包先,放工lu
唔知臭豬又會唔會去左遊雲???

亞囡冇咩特別用開既毛巾.....之類

原帖由 素兒 於 09-9-2 18:01 發表
流鼻血添呀
試下俾條女女成日用開既手巾仔佢拎返學,有安全感d,可能會好d架.
我都有同臭豬講帶一個佢由幼稚園就帶開既kitty 仔,臭豬話,唔可以喎,我諗細細隻袋0係裙袋度,應該無問題掛!

明天開始上課lu,返 ...

有無其他可以俾囡囡拎返學架,等佢安心.
又或者俾d妳既野囡囡, 話俾佢知,媽咪常在妳心,支持妳,唔使驚!

原帖由 s991027 於 09-9-3 09:08 發表
亞囡冇咩特別用開既毛巾.....之類

如果令亞囡最安心既......帶埋媽咪番學 wakakaka

我而家日日同佢講 如果驚/唔開心.  祈禱/係心心唱歌. 要自己tum 自己開心d.  唔好咩都喊
佢成日話明白, 仲教番我點做.....但到有問題時又係喊

我 pm左我聯絡電話俾你有時交流下 !

原帖由 素兒 於 09-9-3 09:54 發表
有無其他可以俾囡囡拎返學架,等佢安心.
又或者俾d妳既野囡囡, 話俾佢知,媽咪常在妳心,支持妳,唔使驚!

哈哈哈,我隻豬都想呀帶埋媽咪返學

妳好叻呀,教囡囡祈禱,又教囡囡tum自己開心,囡囡仲識教返妳添,媽咪叻,囡囡都好叻喎!等我都教下隻豬囡先 ^^

我收唔到妳pm呀,不過我有再pm妳,妳check下丫! ^^

原帖由 s991027 於 09-9-3 10:04 發表
如果令亞囡最安心既......帶埋媽咪番學 wakakaka

我而家日日同佢講 如果驚/唔開心.  祈禱/係心心唱歌. 要自己tum 自己開心d.  唔好咩都喊
佢成日話明白, 仲教番我點做.....但到有問題時又係喊

我 pm左我聯絡電話俾 ...

原帖由 s991027 於 09-9-2 15:43 發表
我個囡好冇安全感.  要好長時間適應......煩
今日無啦啦流鼻血又喊

係呀!我囡囡-愷晴都講咗俾我聽, 仲話好多同學幫寶儀,tum 佢, 唔使擔心啦!好快適應.
今日同曾主任通電話, 感覺佢好nice, 好客氣, 問埋囡囡, 佢都話她很好,但我覺得某程度'惡", 是必需的.

hi,

八卦一下,點解會同曾主任通電話既?

原帖由 BerniceBA 於 09-9-3 15:30 發表

係呀!我囡囡-愷晴都講咗俾我聽, 仲話好多同學幫寶儀,tum 佢, 唔使擔心啦!好快適應.
今日同曾主任通電話, 感覺佢好nice, 好客氣, 問埋囡囡, 佢都話她很好,但我覺得某程度'惡", 是必需的. ...

hello 麻鷹,

他們返了幾天學, 如何, 適應嗎? 我 pm 留手机給你,,
方便联絡, 你知佢哋幾大头蝦啦,
Elisa

O甘要拜託C班小朋友多多照顧喊包寳儀. (我個衰女好無安全感. 又唔主動反應佢既需要.........)

BERNICA 聽到你O甘講  (有好多同學仔幫寳儀) 我都放心D
希望寳儀快D適應開心D :)

原帖由 BerniceBA 於 09-9-3 15:30 發表

今日同曾主任通電話, 感覺佢好nice, 好客氣, 問埋囡囡, 佢都話她很好,但我覺得某程度'惡", 是必需的. ...

回覆 1# ElisaCheung 的文章

Elisa你好:
   返學幾日,大人和小孩都未適應,小兒日日瞓唔醒,日日趕時間食嘢返學。昨日有份數學功課---高階P12,不知是什麼功課。我亦會PM手機號碼給你,敬請留意!

please help !!! : >>>>>

any 1A students.....

原帖由 麻鷹 於 09-9-4 09:49 發表
Elisa你好:
   返學幾日,大人和小孩都未適應,小兒日日瞓唔醒,日日趕時間食嘢返學。昨日有份數學功課---高階P12,不知是什麼功課。我亦會PM手機號碼給你,敬請留意! ...

hello 麻鷹 ,

just called you. free time pleae all me.
thanks.

hihi各位
好耐無上BK啦
我個女安喬係1B架, 多多指教
Welcome to visit my blog.
http://yukinhoifamily.blogspot.com/

Deleted........

請問常識功課--「焦工」是什麽?

焦點工作紙

原帖由 haydn 於 09-9-18 22:20 發表
請問常識功課--「焦工」是什麽?

請問各位靚媽咪,
因為校巴太早啦, 你地有無人搭保母車架?thanks!

hi,

你住係邊呀,校巴要幾點上車呀? 我都係搭校車7:00pm上車,雖然係早少少,但佢地唔洗行咁多路,又唔洗怕打風下雨。如果自己搭保母車,遲到就係遲到架啦。

原帖由 素兒 於 09-9-23 09:36 發表
請問各位靚媽咪,
因為校巴太早啦, 你地有無人搭保母車架?thanks!
‹ 上一主題|下一主題