用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 有冇小朋友2009年9月入讀聖羅撒P1家長入o黎! ...
go

有冇小朋友2009年9月入讀聖羅撒P1家長入o黎! [複製鏈接]

你地是那區? 會否坐校車? 現在要為小朋友準備d咩呢?如暑期班?
   0    0    0    0

我囡囡同同係今年9月入讀St. Rose P.1, 我住土瓜灣應該會搭校車, 但都要睇吓幾點要上車才決定如太早就不考慮, 其實我都不知要準備什麼, 下星期註冊時學校應該會派通告, 暑期班我會開始比佢學琴同整蛋糕同曲奇囉!

恭喜你囡囡入到St. Rose, 是否第一志願? 我地係第一輪入到的.

原帖由 cecinpc 於 09-6-6 23:45 發表
我囡囡同同係今年9月入讀St. Rose P.1, 我住土瓜灣應該會搭校車, 但都要睇吓幾點要上車才決定如太早就不考慮, 其實我都不知要準備什麼, 下星期註冊時學校應該會派通告, 暑期班我會開始比佢學琴同整蛋糕同曲奇囉! ...

我囡囡係昨天第一志願入的!

原帖由 Siman 於 09-6-7 01:06 發表
恭喜你囡囡入到St. Rose, 是否第一志願? 我地係第一輪入到的.

我都來為囡囡報到!她是以第一志願抽到的。

很慚愧,其實是比校喜歡協恩,但不敢博(因為學位比較少並相對地多人爭)。有時有人問起,從反應看,似乎不是很多人認識聖羅撒。

希望聖羅撒不會令我們失望。

我們是何文田區的。未決定是否搭校車。暑期班報了phonics, 數, 和 theatre. 妳地呢?

原帖由 Siman 於 2009-6-6 12:22 發表
你地是那區? 會否坐校車? 現在要為小朋友準備d咩呢?如暑期班?

阿女現上普通話, kwik math, phonetics 暑假會加學游泳。

原帖由 hollisterneko 於 09-6-8 14:40 發表
我們是何文田區的。未決定是否搭校車。暑期班報了phonics, 數, 和 theatre. 妳地呢?

係喎, 收到信7月12日家長會. 我阿女係綠組, 你哋呢?

但我估不知會否因為H1N1問題,這個7月12日的「小一適應班」會取消?

原帖由 Siman 於 09-6-21 03:09 發表
阿女現上普通話, kwik math, phonetics 暑假會加學游泳。

你們不怕豬流感嗎?我現在反而擔心之前一早報了名的課程會報銷,不是因為怕她們不開,而是怕家人反對小朋友上堂。尤其游水,傳染流感機會最大。

都有d怕, 不過我同阿女安排的係四人小組我估風險低d嘅。

原帖由 Combo 於 09-6-22 18:09 發表

你們不怕豬流感嗎?我現在反而擔心之前一早報了名的課程會報銷,不是因為怕她們不開,而是怕家人反對小朋友上堂。尤其游水,傳染流感機會最大。 ...
‹ 上一主題|下一主題