用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 2009小一禧年家長
樓主: Cathleen
go

2009小一禧年家長 [複製鏈接]

剛剛打电話問亞女,她說只是帶手冊,不知有沒有錯, 我想還是跟時間表帶明天要上課的1A冊書,如只是B冊,就不帶.

原帖由 Cathleen 於 09-9-1 17:40 發表
我剛上website睇, 每班要求唔同bor, 好似其他班有寫要帶習作誌, 有d帶普中書, 有d帶其他野. 但係我地1b 只係叫填手冊咋.  o甘帶定唔帶呢? 您有問女女嗎?

...

以下係阿囡今日的報告
- 一早返到學校先把書包排好隊, 就可以周圍行下
- 阿囡在小息前的課堂中要求去toilet, 老師ok
- 小息搵唔到位坐, 只可以企晌度食餅仔
- 同組的同學成日"即即"聲, 好似好嬲咁
- 自己個組比老師扣晒d星星
- 放學時等左好耐校車, 排隊時唔可以郁
- 好倦

緊係可以啦, 確定後通知聲就可.

今日問亞女, 佢淨係叫我填學生手冊, 無話要帶書, 所以明天都係唔帶書.

原帖由 KAnn 於 09-9-1 16:56 發表
真係好靚的版面.  請問可以填暫定參加嗎? 因亞女幼稚園當天有舊生敍會, 要代學校通知時間才確定得, 明天1B是不是不用帶書?

me too, 我都唔會帶 :)
ksltd, see u tmw la

原帖由 ksltd 於 09-9-1 22:23 發表
緊係可以啦, 確定後通知聲就可.

今日問亞女, 佢淨係叫我填學生手冊, 無話要帶書, 所以明天都係唔帶書.

哈哈! 你個囡囡的報告好詳細呀!

我個囡昨日發燒沒有上課, 今日才正式第一天上課, 等我返屋企問下佢今日咩情況先!

原帖由 hellokm 於 09-9-1 21:14 發表
以下係阿囡今日的報告
- 一早返到學校先把書包排好隊, 就可以周圍行下
- 阿囡在小息前的課堂中要求去toilet, 老師ok
- 小息搵唔到位坐, 只可以企晌度食餅仔
- 同組的同學成日"即即"聲, 好似好嬲咁
- 自己個組比老師 ...

你囡囡讀邊班呀? 多多指教!

原帖由 981228 於 09-9-2 17:11 發表
哈哈! 你個囡囡的報告好詳細呀!

我個囡昨日發燒沒有上課, 今日才正式第一天上課, 等我返屋企問下佢今日咩情況先!

各位:
明天按時間表上課, 提小朋友要帶書啦。

今日(2/9)的手冊話要帶....
Bring bk 1A , GB, CB , Listen ex.
1-6節課本

請問是否
- GB Gramma Book 1A
- Copy Book (Write & Learn)
- Listenin & Speaking 1A (不過1a未有, 所以帶左1B先)
- 1-6節課本, 唔帶作業??

希望冇錯la

回覆 1# hellokm 的文章

我想問您地開唔開到eclass既ifolder?
我開唔到呀

book 1a要帶bor.  我無帶作業呀

原帖由 hellokm 於 09-9-2 21:17 發表
今日(2/9)的手冊話要帶....
Bring bk 1A , GB, CB , Listen ex.
1-6節課本

請問是否
- GB Gramma Book 1A
- Copy Book (Write & Learn)
- Listenin & Speaking 1A (不過1a未有, 所以帶左1B先)
- 1-6節課本, 唔帶作 ...

今日睇左課外活動memo, 您地會參加嘜野?
若果無校車pick up, 好似好麻煩o甘

原帖由 Cathleen 於 09-9-2 21:59 發表
book 1a要帶bor.  我無帶作業呀

係AR, 問左2年班, 原來BOOK 1A 即係STUDENT BOOK 1A, 不過書商還未派書, 你有書LA??

原帖由 Cathleen 於 09-9-2 22:00 發表
今日睇左課外活動memo, 您地會參加嘜野?
若果無校車pick up, 好似好麻煩o甘

上星期六老師好似話4:30有多一班車, 唔知有冇聽錯

成份野咁厚..未睇晒, 不過阿囡話可以星期五先交WOR

不過已經幫左阿囡報左留校自修, 睇怕都沒有什麼好報lu

i bought the books from outside, only Dr. PC family need purchase from school.

BTW, what's your daughter name and which group belongs too?

原帖由 hellokm 於 09-9-2 22:57 發表

係AR, 問左2年班, 原來BOOK 1A 即係STUDENT BOOK 1A, 不過書商還未派書, 你有書LA??

阿囡小報告
- 放學的校車好細架
- 小息後要學習排隊, 唔準郁, 手要放後面, 好倦
- 小息食兩塊餅仔就夠鍾, 唔夠時間

亞女昨天早上沒有吃早歺,小息她說做完嘢,巳夠鍾沒有時間食嘢,餓到她回家不停食嘢,今天不敢不吃了.

我幫亞女報了普通語才藝班和功課輔導班, 看一看那個抽中.

個書包放了外套,雨衣,書,水,小食等,佷重啞,我想是不是放件即棄輕便雨衣會好些,有什麽建議? 下星期放學時還要拿飯壺,不知她什樣拿

原帖由 hellokm 於 09-9-3 07:41 發表
阿囡小報告
- 放學的校車好細架
- 小息後要學習排隊, 唔準郁, 手要放後面, 好倦
- 小息食兩塊餅仔就夠鍾, 唔夠時間

早晨, 各位!

明天學校影學生相, 但1B有體育堂, 知唔知著校服定運動服呢

好問題,

我打左番學校問, 話要穿校服, 唔好穿PE衫

好彩你早d問, 如果唔係今晚先發現 OR 聽日穿左PE衫就死LU

Hello, 我囡囡讀1C, 好似呢度未有1C嘅家長喎, 不過吾同班都可以互相報料嘅. 請多多指教!

原帖由 ksltd 於 09-9-2 18:05 發表
你囡囡讀邊班呀? 多多指教!

但係d通告, 有d 有講無校車嫁喎, 有d又完全吾提  

原帖由 hellokm 於 09-9-2 22:59 發表

上星期六老師好似話4:30有多一班車, 唔知有冇聽錯

成份野咁厚..未睇晒, 不過阿囡話可以星期五先交WOR

不過已經幫左阿囡報左留校自修, 睇怕都沒有什麼好報lu ...
‹ 上一主題|下一主題