用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一大抽獎結果
樓主: Yau_Cheung
go

小一大抽獎結果 [複製鏈接]

我派左第8志願 , 今早已經去左3間叩門, 星期一再去多2間, 真係唔知點好.....

40net 第二志願

都未簽名就自然反應地尖叫出來,
由而家開始要努力溫書.
祝大家叩門成功!

醒目開學勳章

原帖由 j63 於 09-6-6 13:43 發表
40網,第二志願! 點都要去第一志願叩門試試,因為除左第一志願,其它全部都唔會去讀,之前係亂填。

我都係 40 網, 女女派都第一志願, 真係超開心....初時都係諗住如果派唔到第一志願就即刻去叩門嫁啦.....40網又真係幾難擇到比較好既學校嫁.... 希望係如願叩門成功入到啦.....

唉......
派左間冇填既小學,間小學我2班小一,都唔知會唔會比人殺校....

12網第一志願開心到手震簽唔到名

34 網第2志願,舊獻主會

70 派第4志願 間學校都尚算ok

我都抽到第一志願, 但這第一志願跟本唔係我心中的第一志願. 因為我住那區, 根本簡唔落手. 我從沒想亞囡在本區返學, 但唔簡又怕叩唔到問, 又唔知會派去邊.

願本打算今朝一早就去叩門, 但好不幸, 昨晚老爺病情惡化, 在醫院等左好夜, 直到老爺離開.  一家人都身心疲憊. 琴日係我生日, 我老公都唔記得左 (不過我冇介意, 佢家人更加唔知), 值到返到屋企, 佢先記得琴日係一個特別日子.  我話將來未必有人記得我老爺死忌, 我一定會記得.

幸好今早打電話比幼兒園, 原來老師一早已為亞囡準備了介紹信, 星期一早上送亞囡返學時, 可順便拿走, 之後去心儀學校叩門. 希望吾會太遲.

我都好感恩, 我的老闆好明白我, 準我先去所有心儀學校交叩問信, 可晏d先返工.

各位幸運兒, 我心儀的是12網嘉諾撒聖方濟各, 若大家有經驗叩這門, 煩請分享經驗, 亦請為我寶貝祝福!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

原帖由 palant 於 09-6-6 14:37 發表
12網第一志願.

甲部第1志願聖羅撒. 好開心

主風都好好ga, 我選第二, 如果派唔到第一志願, 派主風我都會比囝囝讀, 聽聞呢間已經唔算多功課做ga la.

原帖由 maranda_yeung 於 09-6-6 15:00 發表
入左個間係主風  唔係咩名校.    不過我知佢好多功課做,怕佢頂唔順.    雖然佢而家都好多功課    上次入唔到就好想入.   而家入左又唔想讀.   其實我好平常心  最緊要佢讀得開心同唔辛苦 ...

原帖由 pangpuiyee 於 09-6-6 04:07 PM 發表
都未簽名就自然反應地尖叫出來,
由而家開始要努力溫書.
祝大家叩門成功!

我都係41,派左第1志願,maryknoll.
你派咗邊間.

醒目開學勳章

原帖由 鎧惠 於 09-6-6 16:38 發表

我都係41,派左第1志願,marynoll.
你派咗邊間.

小囡都派咗第一志願 , 91 網 [一呂]

醒目開學勳章

Congratulations, I really understand how exciting, I did the same response when my daughter got the seat in 1st round. Feel so amazing.

原帖由 鎧惠 於 09-6-6 16:38 發表

我都係41,派左第1志願,marynoll.
你派咗邊間.

Really Really thanks god, god heard my pray! My son 31 net,Part A first choice : Yau Tin ( Hoi Wang Rd ). I was really happy to cry when i received the school result!

Monday i will send a letter to cancel other schools quota and release more seats to other students.

Add Oil !! god bless.

91网
我仔派到第七志愿 打算尝试去第一志愿(培基)扣门。
6月17日将进行第一轮面试。不知道应该注意些什么呢?有无人能提供贴士?

congratulations to u all

原帖由 Marians 於 09-6-6 12:55 發表
好失望, 91綱派第7志願

跟你同病相怜啊!我仔也是派到第七志愿(胡下)。

原帖由 arnoldmami 於 09-6-6 10:17 發表
我囝囝派了91網 第一志願  培基

恭喜啦!好羡慕!我们第一志愿也是培基,可惜派不到。结果派到第七志愿(胡下)
打算去培基扣门。不知道是否好大难度?
‹ 上一主題|下一主題