用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園學生升讀什麼小學?
go

根德園學生升讀什麼小學?

各位,

小兒終於離開根德園了,不知大家派去什麼小學?

seabird6623

我都好想知呀....有冇升小一的k3爸媽可以話比我地知呀...有邊間私小收得多d根德仔女呀???

Hi all,

我囝囝無選擇派位因之前已有心儀的私小收了.  聽聞今年KV的小朋友都私校的result都不錯呀.  

原帖由 CI 於 09-6-8 11:16 發表
我都好想知呀....有冇升小一的k3爸媽可以話比我地知呀...有邊間私小收得多d根德仔女呀???

小兒將會讀根德, 本人亦有興趣知道多數學生升讀什麼小學?

CI - please check pm.

原帖由 2ling 於 09-7-1 22:04 發表

原帖由 2ling 於 09-7-1 22:04 發表

Can you PM me too? Thanks!

Would you PM to me too? Thanks a lot!

原帖由 sarahlmf 於 09-7-2 12:43 PM 發表

Can you PM me too? Thanks!
Evita & Fargo's Ma Ma
Candy Law

can you pls pm to me too, tks a lot !

原帖由 candyevitafargo 於 09-7-2 15:45 發表
Would you PM to me too? Thanks a lot!

Can u share the information with me too. My e-mail address is [email=]'[email protected]'[/email]

Many thanks

原帖由 alberychu 於 09-7-2 18:14 發表
can you pls pm to me too, tks a lot !

pls also pm me. Thanks!!!!

原帖由 CI 於 09-6-8 11:16 發表

Please also PM the information to me.  Many thanks.

KV mom,

Would you please also share the information with me?
Many thanks.

I also want to seek some information, Please send to my private e-mail : [email protected]

Thanks

回覆 5# 2ling 的文章

Could you pm me this?  Many Thanks!

wcwccy

Pls also email this information for me, [email protected]
THX

貢獻勳章

今年有幾個去左觀塘聖若瑟英文小學。每年總有人考到拔萃附小、聖芳濟各英小、英華、 St. Paul Co-Edu等等。

其實有乜咁神秘,又要pm,又要寫信,其實永遠唔會有人知道個實數,正如呢個話題,已經問過幾年,但家長無一個會回答,可能驚蝕低! 就算你問班主任都唔會答你,除非你係校長。

點解會覺得人地扮神秘、驚蝕低呢?
考/派得唔好既家長固然無心情回應;考/派得好既又希望顧及未有定案家長的感受。相屬的家長自不然會互通消息,問老師她知道的亦會回答。我絕對唔係校長,但老師一樣有問必答!除所列的之外,亦有很多入APS, SFA, KTS, GH, HF ...

原帖由 joemyt 於 09-7-4 17:34 發表
今年有幾個去左觀塘聖若瑟英文小學。每年總有人考到拔萃附小、聖芳濟各英小、英華、 St. Paul Co-Edu等等。

其實有乜咁神秘,又要pm,又要寫信,其實永遠唔會有人知道個實數,正如呢個話題,已經問過幾年,但家長無一個會回答,可 ...

貢獻勳章

都話分享,緊係有好有唔好啦! 我都只係講其中幾間私小,還有很多如你所講的。我都係講個人意見,因為大仔在KV幾年,都略知一二,現在細仔亦在KV,所以我亦有將自己所知的同大家分享。真的,唔好講學校,就連有少部份家長都好神秘(我認識的!)

如不喜歡我的見解,抱歉!

請別介意。 只是3年來接觸的KV老師、同學家長都好nice, 不想別人錯覺KV如謠傳般缺乏人情味。

原帖由 joemyt 於 09-7-4 21:52 發表
都話分享,緊係有好有唔好啦! 我都只係講其中幾間私小,還有很多如你所講的。我都係講個人意見,因為大仔在KV幾年,都略知一二,現在細仔亦在KV,所以我亦有將自己所知的同大家分享。真的,唔好講學校,就連有少部份家長都好神秘(我 ...