用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇小朋友倒及齒, 可否介紹好"矯齒" 牙醫 ...
樓主: TINGMUM
go

有冇小朋友倒及齒, 可否介紹好"矯齒" 牙醫 [複製鏈接]

我個仔照x_ray 後要x"mas才可以開始. 好似話男仔一般遲熟, 要8歲到才開始矯齒.  而大囡原來早己可以不用帶膠, 搞到我地仲聽之前個醫生講要個女晚晚帶住, 用口抖氣,好唔舒服.  

有矯齒問題真係要早些處理.  但一定要搵個好牙醫!

deniset,

我的女兒跟你女兒一樣, 牙齒是大大隻的, 之前睇牙醫時照過 X-ray, 知道恒齒是不夠位出來的, 可否 PM 醫生資料給我? 謝謝!

deleted deleted

overview,

hk$27000 是 "cool"牙費, 定係 ealstic 固定費?

Deniset,

你好,我兩個仔女都有倒及牙,麻煩你可否PM個醫生的資料比我?或者send email比我,謝!

[email protected]

原帖由 deniset 於 09-6-4 13:01 發表
Dear Tingmum,
Pls check pm

Hi Deniset

Can you Pm the contact nos for me.

Thanks alot

牙科保健
no pay but ok

我就去菲臘hospital,$30影咗2張x光,check埋.....不過就遠d.....

deleted

overview,

$27000只係 ealstic 固定費,又真係好貴, 我個大女固定費全包只係 $13000, 平一半, 但個醫生唔係專科.

check 左細仔要明年先可以整, pm 我你整完的result可以嗎? thank you.   

$$$冇左可以搵得返, 牙整得唔好就一世返唔到轉頭! 寧願貴d買個放心!

deleted deleted

Deniset,

你好,我兩個仔女都有倒及牙,麻煩你可否send email個醫生的資料比我?謝謝!

"矯齒"專科

Tingmum, Deniset & Joys,

我個女都有倒及齒的問題,請你們 pm 有關 那些 "矯齒"專科及牙醫資料給我.謝謝.

小兒亦有倒及齒的問題,已看過一位矯齒專科醫生,想再找另一位專科聽取second opinion,請各位家長pm有關
矯齒專科醫生資料給我,謝謝。

原帖由 bonnielai 於 09-8-3 12:29 發表

我個女都有倒及齒的問題,請你們 pm 有關 那些 "矯齒"專科及牙醫資料給我.謝謝.

DEAR ALL,

小女也要箍牙看了兩個牙醫包括牙保的醫生都只是建議出完恆齒再算, 可否PM那位矯齒專科醫生的資料?

THANKS.]

Hi deniset,

可否pm牙科矯正醫生資料給我?

謝謝!

Hello deniset,

可否pm牙科矯正醫生資料給我?

Thank you so much!!!

Deniset,

我個大女今日看完牙科保健,證實是例及齒,但牙保是不包此矯形,醫生說要我們自行找矯齒醫生檢查是否可以做矯正下顎骨,請send email牙科矯正醫生資料給我。
Thank you very much!

"康齒X" 好無?

想問下有無人知 "康齒X"牙科診所好無?
因佢地在火炭開分店,
COOL牙半價 (半價後$16000及$21000)兩隻,
佢地仲有分店在大圍及鰂魚涌,
大大間  但唔知好無??????

原帖由 andylolo 於 09-9-2 23:25 發表
Deniset,

我個大女今日看完牙科保健,證實是例及齒,但牙保是不包此矯形,醫生說要我們自行找矯齒醫生檢查是否可以做矯正下顎骨,請send email牙科矯正醫生資料給我。
Thank you very much!
[email protected] ...

我個女都有倒及的問題,可唔可以 pm /e-mail 有關 那些 "矯齒"專科及牙醫資料給我.謝謝.

my e-mail addres : [email protected]

many thx!!!
靖靖已經六歲半啦 ! 但係返親學都喊...令到我好懊腦呀
‹ 上一主題|下一主題