用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇小朋友倒及齒, 可否介紹好"矯齒" 牙醫 ...
樓主: TINGMUM
go

有冇小朋友倒及齒, 可否介紹好"矯齒" 牙醫 [複製鏈接]

各位媽咪& nickfather,
已send PM。

Dear Deniset,

如果只牙, 是否需要找矯齒專科醫生或是一般牙醫都得呢?

Btw, 可否 pm  那位 "矯齒"專科 info 給我嗎? Thks!

Hi~deniset

可以 pm 埋 那位 "矯齒"專科比我嗎?

原帖由 deniset 於 09-6-4 12:33 發表
我女不是倒及牙,但她的牙生得很大。這位牙科矯正醫生幾年前已經為她照相片,我們一早已經從照相片中看到她上顎的恆齒是一層層排著等出。早年阿女年紀還小,所以那時候只需大半年或9個月帶她到醫生診所跟進,每次都有照相,再 ...

Hi deniset,

我個女八yrs. 都有輕微倒及, 可否pm資料給我! 謝謝!

Eugenia

個人覺得專科,所以必須找專業的牙科矯正醫生。我囡都有兩位牙醫生,一位負責普通保健,一位就專門負責牙科矯正。

各位媽咪:
PM已發,請查收。

原帖由 ^^Angel^^ 於 09-6-8 22:51 發表
Dear Deniset,

如果只箍牙, 是否需要找矯齒專科醫生或是一般牙醫都得呢?

Btw, 可否 pm  那位 "矯齒"專科 info 給我嗎? Thks!

deniset:
麻煩妳將牙醫資料都給我一份可以嗎 ?

小女也有牙齒大及參差不齊的情況, 但是看了兩三個牙醫包括牙保的醫生都只是建議出完恆齒再算.

謝.
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

deniset:
Please kindly PM me. Thank you.

簽名被屏蔽

原帖由 deniset 於 09-6-4 11:02 發表
我個女都是需要接受牙齒矯正。

deniset

可否pm牙科矯正醫生的資料給我?阿囝亦是大牙齒一族,他下面的牙齒因為唔夠位所以長得不齊整,上面牙齒有少少假哨牙。阿囝好像出齊恆齒,如果可以,今年暑假便希望開始矯齒計劃。

Hi CSK,
好久不見!您好嗎?
已PM, 希望幫到你!

各位媽咪,
PM 已發,請查收!

原帖由 csk 於 09-6-9 15:40 發表

deniset

可否pm牙科矯正醫生的資料給我?阿囝亦是大牙齒一族,他下面的牙齒因為唔夠位所以長得不齊整,上面牙齒有少少假哨牙。阿囝好像出齊恆齒,如果可以,今年暑假便希望開始矯齒計劃。 ...

deniset

收到pm了!唔該晒,你真是好高效率啊!

阿囝星期五開始評估,下星期一測埋英、常,小學階段的測考便告一段落,到時會約醫生見面了解箍牙情況。復活節後,因為直升,所以我和阿囝都超級放鬆,現在發覺他的數學唔多掂,這幾天進行惡補,希望盡人事,唔好太差!你囡囡是否已考完試,開始享受愉快的暑假?

CSK,
不用客氣,我剛剛在瀏覽,不是高效率啊!
先預祝令郎考試順利,下學年又更上一層樓!
我阿囡早在上個月已經評估完畢,這個星期派成績表 。不過還有一個學段,評估陸續來,邊有噉嘆!唯一好的是不用擔心中一選校問題,因爲跟你囝囝一樣,直升無煩惱!

原帖由 csk 於 09-6-9 16:15 發表
deniset

收到pm了!唔該晒,你真是好高效率啊!

阿囝星期五開始評估,下星期一測埋英、常,小學階段的測考便告一段落,到時會約醫生見面了解箍牙情況。復活節後,因為直升,所以我和阿囝都超級放鬆,現在發覺他的數學唔多掂,這幾天進 ...

joys,
矯齿科, 6000+好抵.  可否pm此醫生電話, 等我了解下.

我打算下星期考完試就開始見牙醫. 想book幾個醫生見面比較下, 先下決定去邊間整.

Deniset

我的小朋友也有倒及牙
麻煩妳將牙醫資料都給我一份可以嗎 ?  ~~~ thanks !
[email protected]

deniset

請pm牙科矯正醫生的資料給我. 謝謝

deniset,

我個女的情況同上面的朋友差不多,
不是倒及牙,但她的牙生得很大。她上.下顎的恆齒是一層層排著等出。
阿女現時11歲,但只得8隻恆齒, 所以醫生話要等出齊恆齒才可箍牙,

可否介紹好的牙醫及矯正醫生

[email protected]

Deniset

我都想幫小兒箍牙,可否pm牙科矯正醫生資料給我? 在那一區?

Thanks.
kan

Tingmum, Deniset & Joys,

唔該妳地, 可唔可以 pm 埋 那位 "矯齒"專科及有關牙醫資料比我呀, 因我個女d牙都係倒及同埋d牙(恆齒)都好大隻?

Many thanks
靖靖已經六歲半啦 ! 但係返親學都喊...令到我好懊腦呀

Dear deniset

我姪女有倒及牙,可否PM你的牙醫資料給我?
Thank you very much

原帖由 deniset 於 09-6-4 11:02 發表
我個女都是需要接受牙齒矯正。4年前開始,我們已經知道她需要箍牙,但那時她年紀還小。不過,她的牙科矯正醫生就開始為她跟進,followup真係做得好足,好專業,口碑也非常好。我女到現在還未開始落箍,因爲她的恆齒都未出齊,遲的還 ...

醒目開學勳章

Deniset,

小女也要箍牙看了兩個牙醫包括牙保的醫生都只是建議出完恆齒再算, 可否PM那位矯齒專科醫生的資料?
‹ 上一主題|下一主題