用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無人參加過史丹福游泳班
go

有無人參加過史丹福游泳班 [複製鏈接]

有無人參加過史丹福游泳班,教我好唔好? 價錢合唔合理呀?
   0    0    0    0

有無人參加過史丹福游泳班 »

你好呀. 我有參加過親子COURSE, 都幾好架.. 價錢唔差..D TEACHER 好好.

請問你o係邊個泳池學?

原帖由 大番薯媽媽 於 09-5-28 16:17 發表
你好呀. 我有參加過親子COURSE, 都幾好架.. 價錢唔差..D TEACHER 好好.

The teacher is good and patient. $130 per lesson.

原帖由 pamelawong 於 09-5-28 08:13 發表

....... 個人立場覺得"史xx" 吾係好得.... 出面好個教練就算泳會 or 私人都好......見到"史xx" 既學生都吾想教....因為佢哋d姿勢好難執.... 又有d教練無教練牌都照教小朋友..... (可以佢哋有個救生章) 無安全意識, 如果因為疏忽令小朋友減低對游泳既興趣, 對日後影響會好大.....

我個仔仔而家係裘錦秋(葵涌)中學學緊呀 - Kid Course (學前預備班), 個教練非常好又有耐性, 重來都無發脾氣, 我個仔由第一堂驚水, 不敢放塊面落水, 不懂呼氣到現在第六堂已經可以好有信心把整個頭潛落水由第一條線走到第二條線, 整個人自己潛在水中..., 不過亦會有D無耐性的教練 ( e.g.曾經代我個仔個班的一個阿Sir ), 你可以去試堂, 睇吓適唔適合你的小朋友!

原帖由 pamelawong 於 09-5-28 08:13 發表

囡囡同囝囝都參加緊佢地d泳班, 囝囝係自由泳初班, 而囡囡剛入左Winner 泳隊.  我個人覺得史丹福唔差, 不過真係好睇你`既彩數, 如果安排到一個好教練教你既小朋友, 就會進步得好快.

好似囡囡咁, 之前響南華學(1:4), d泳姿一路都唔好, 但後轉左去史丹福, 跟左而家既亞sir後, 唔單止d泳姿改善左好多, 仲泳得好快, 跟住再入埋泳隊 tim

以前學過泳天, 現在則在史円福學, 兩者比較, "史"比較好, 教練會執姿勢.

我前年曾經上親子班(韓國國際學校), 今年也報了.
覺得導師不錯, 但行政確是有點混亂: 當年我交了費用晒相及製作証書並有收據, 但職員們(其實都只係做暑期工d學生囉)卻說我只交了晒相的費用, 沒有交証書的費用, 我於是讓他們看收據, 他們說會跟進後再覆我, 跟著不了了之, 而我又忘記了催促, 今年報名時再提起此事, 他們說証書只存兩年, 要再製作惟有再另繳$35.(真係愈諗愈唔抵!)

原帖由 francoip 於 09-6-17 14:55 發表
我未開始參加, 不過打果個tel. 既女仔, 跟行政好亂, 我想問果班問左幾次仲未有答覆.

回覆 5# Kwanmom 的文章

would you pls pm the swimming coach is good ?

Me too! I just wanted some information, and some schedule information... the girl called me over 10 time and STILL I cannot get all the information to enroll my kids.

but my friend says it's good because her son is doing very well with one of the teachers.

原帖由 Rainbowbird 於 09-6-17 13:51 發表
....... 個人立場覺得"史xx" 吾係好得.... 出面好個教練就算泳會 or 私人都好......見到"史xx" 既學生都吾想教....因為佢哋d姿勢好難執.... 又有d教練無教練牌都照教小朋友..... (可以佢哋有個救生章) 無安全意識,  ...

絕對同意

原帖由 Kwanmom 於 09-6-17 14:24 發表
我個仔仔而家係裘錦秋(葵涌)中學學緊呀 - Kid Course (學前預備班), 個教練非常好又有耐性, 重來都無發脾氣, 我個仔由第一堂驚水, 不敢放塊面落水, 不懂呼氣到現在第六堂已經可以好有信心把整個頭潛落水由第一條線走 ...

我囝囝舊年暑假都係裘錦秋(葵涌)中學學游泳, 由"學前預備班"學到"游泳基礎班", 一共學了兩期, 教練同樣都係好有心機去教, d小朋友都好喜歡去學習, 不過試過同一期都會轉第2個教練繼續去教, 變了很難跟進小朋友的進度, 整體來講, 我囝囝都學得好開心, 今個暑期我都會繼續安排比囝囝去學.

ok, 己pm給你

原帖由 fatpooh 於 09-6-19 13:05 發表
would you pls pm the swimming coach is good ?

史丹福太商業化

我以前曾經在史丹福做教練,佢地做事好商業化。可以夠膽俾$20一小時的時薪人做教練,但佢地收學生照樣收咁貴。
另外,有d 教練的資歷不真實。我教個期,有d 人跟本未有教練牌,佢地照話d 教練有牌。

史丹福係可以指定跟邊個教練,不過學既時間就要遷就嗰個教練教既時間。

囝囝學第一期時跟一個好小心、好有耐性既教練(一對一),不過進度緩慢;第二期我指定轉另一個教練,不過就係1對5,其他小朋友既進度唔同 (囝囝係初班,佢地係自由泳),so far 現時進度滿意。

回覆 6# Kwanmom 的文章

can you pm the name of 教練 to me? and how old your son? Thanks
‹ 上一主題|下一主題