用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 咩幼稚園好呀
樓主: pig_2006
go

咩幼稚園好呀 [複製鏈接]

原帖由 kerkermui 於 09-7-8 21:44 發表

去過一次open day
campus 好大, 老師好唔friendly
朋友去過interview, 印象奇差! 即時決定唔讀~
(或者你好彩, 去過印象大好啦~)

如果第日想俾小朋友讀國際學校嘅.. 又boxhill唔收, 都可以考慮.. 如果你等得, 不如 ...

我都有聽過英基將於MOS開KG, 但知唔知會係幾時呀? 唔知同BOXHILL又點比呢? 是否今年趕得切比D媽媽報N1呢?

醒目開學勳章

原帖由 MAMAMEEE 於 09-7-16 22:53 發表

我都有聽過英基將於MOS開KG, 但知唔知會係幾時呀? 唔知同BOXHILL又點比呢? 是否今年趕得切比D媽媽報N1呢?

英基無N1架!
今年9月應該開唔到
我估要出年9月呀~

我想你不用為了考入根德園而搬屋,反而,如果入讀才考慮搬,可減少乘車時間!
因為我們住粉嶺,於九龍塘讀n1,小女將於9月入讀根德園k1.
相反,你要決定小朋友考邊間,留意派表時間,不能錯過! 否則機會等於零! 之後,以多元化及生活化的方式訓練小朋友!有肋面對考試!
祝你的小朋友考入心儀的學校!

原帖由 陳皮爸媽 於 09-7-8 14:03 發表
kerkermui (KAKA妹)

我又係新手媽媽
1) 請問KV??KG??KM??係邊間
2) 我仔而家一歲, 係唔係今年耍報n1啦?
3) 我想同佢報馬鞍山的n1, 但心水的幼稚園是根德園, 請問讀邊類型n1可以增加入根德園的機會 (樓下有合一堂n1 ...

想請問點先知幼稚園幾時派表呢?係咪逐間打去問呀?

原帖由 winniethepong 於 09-7-19 21:44 發表
想請問點先知幼稚園幾時派表呢?係咪逐間打去問呀?

你可以上網睇或逐間打去問

想請教各位意見 : 我心怡的學校有 "金巴倫 / york / 創價/ 迦南(九龍塘)",這幾間都好似係活動教學,唔知各位對lee幾間學校有咩評價呢 ? 課程又邊間深呢 ?

派form time-table.....

http://specials.mingpao.com/cfm/ ... &SpecialsID=165

我依家都心大心細....都唔知想點???
宣道 vs 迦南 vs 協恩 vs 德望 vs 根德園
‹ 上一主題|下一主題