用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

626mama,

聽你講係學校好辛苦,明天唔返學”, 就連小朋友最喜歡去的海洋公園都唔去, 好奇怪。我也好擔心佢因乜會頭暈, 都有一個月了, 有冇發覺佢放假在家就冇事, 只係聽到要返學才話頭暈呢? 你有冇諗過問吓老師軒軒在校的近況呀?有冇嘢令佢唔開心唔想返學呀。

原帖由 626mama 於 10-5-26 11:15 發表
ElainAiolia / rplyan / snoopyhk,

軒軒今日冇得去海洋公園喇‧
是關昨天放學,軒軒回家係咁叫頭暈,回家訓係梳花度,同婆婆講,係學校好辛苦,明天唔返學,唔去海洋公園,仲話比左去海洋公園費用可唔可以退番?(掛住d咁架野),婆婆 ...

天藍,

軒軒又暈又肚痛,我真係好擔心,昨天帶佢去港安睇,都有打算叫醫生比佢入院架,醫生又話,食埋今次D藥睇下點先,...唉,又好以拖幾日咁。好心煩。

snoopyhk,

軒軒好想去海洋公園架,佢自已叫唔去,真係好唔舒服。都唔明,三個醫生都睇唔到咩事。軒軒係學校,我地估佢死忍冇出聲,老師可能唔知。佢唔係要返學先講暈同痛,近排都冇咩特別事程發生,都唔知咩事,我都有問佢,你係唔係想唔返學先叫肚痛,佢話唔係,問佢有冇野確得唔開心,佢又話冇。

我話病好多野都唔食得,妳病就咩都唔食得,佢問番我幾時先好番。

原帖由 snoopyhk 於 10-5-26 01:42 PM 發表
626mama,

聽你講”係學校好辛苦,明天唔返學”, 就連小朋友最喜歡去的海洋公園都唔去, 好奇怪。我也好擔心佢因乜會頭暈, 都有一個月了, 有冇發覺佢放假在家就冇事, 只係聽到要返學才話頭暈呢? 你有冇諗過問吓老師軒 ...

snoopyhk ,

婆婆有講過,係唔係我叫軒軒一個人入一間房自已一個
訓有關喎。
原帖由 snoopyhk 於 10-5-26 01:42 PM 發表
626mama,

聽你講”係學校好辛苦,明天唔返學”, 就連小朋友最喜歡去的海洋公園都唔去, 好奇怪。我也好擔心佢因乜會頭暈, 都有一個月了, 有冇發覺佢放假在家就冇事, 只係聽到要返學才話頭暈呢? 你有冇諗過問吓老師軒 ...

626mama,
聽你講軒軒有事已經好耐 la,但仲係揾唔到原因,真係好心煩,唔好話你 la,就算我哋聽到都 "登" 你擔心,最慘係唔知乜嘢原因嘛。連小朋友最鐘意去 o既海洋公園都唔去,真係好嚴重。咁你有無話比醫生知佢咁 o既情況持續咗好耐,睇吓佢同唔同軒軒照嘛。我仲想問吓個醫生係咪兒科 o架?

rplyan,
旻旻今日係咪無去海洋公園?因我工人姐姐話唔見旻旻,反而有見到 Jason 喎。

ElainAiolia,

昨天痛密左,所以今天都沒有上學,軒爸話估感冒未清喎。

原帖由 ElainAiolia 於 10-5-26 06:40 PM 發表
626mama,
聽你講軒軒有事已經好耐 la,但仲係揾唔到原因,真係好心煩,唔好話你 la,就算我哋聽到都 "登" 你擔心,最慘係唔知乜嘢原因嘛。連小朋友最鐘意去 o既海洋公園都唔去,真係好嚴重。咁你有無話比醫生知佢咁 o既情況持續 ...

626mama,

聽到你咁講真係好擔心和心煩! 如你講佢自己一個訓
既問題, 不如以家軒仔病, 你地陪返佢訓, 因有時心理
問題都會影響健康, 你咪睇我以家咁大膽, 細個時我都
怕黑到小學都成日蚊住我妹同我一齊訓, 到中學先無咁
怕自己訓, 但以家想起又唔知自己個陣有乜好怕, 又怕
黑又怕鬼, 但細個就係咁, 可能比番少少安全感小朋
友會好d, 真係希望軒軒搵到病因, 快d無事健健康康!

原帖由 626mama 於 10-5-27 10:00 發表
ElainAiolia,

昨天痛密左,所以今天都沒有上學,軒爸話估感冒未清喎。

天藍,

早兩天軒爸要上蘇州做野,我都叫軒軒過黎同我訓,軒軒返而同我講,我係"佩"妳訓,軒軒話佢自已習慣一個人訓,同我訓佢訓唔著喎,佢咁講,我又確得軒軒唔以係怕一個人訓。
我特登叫佢過隔離房攞野過黎(黑媽媽)睇下佢怕唔怕,以前細個佢實要開我間房燈(唔準關門),再開佢間房燈先攞野過黎,昨天見佢出我房關埋我度門(開左冷氣,佢伯冷氣走晒。)先過去隔離攞野過黎,黑媽媽都唔開燈,又唔以怕黑,又唔怕以一個人一間房訓喎。
今朝佢有叫頭痛,不過又話想返學,所以今日都比左佢番學。

返而係我叫軒軒同我訓添。

我細個都好怕一個人訓,都係唔知怕D乜。不過我最大,三個妹,次次有妹妹出世,我都比人叫開自已訓。怕都要自已訓,妳有妹妹同妳訓,真辛福呢。

原帖由 天藍 於 10-5-27 04:16 PM 發表
626mama,

聽到你咁講真係好擔心和心煩! 如你講佢自己一個訓
既問題, 不如以家軒仔病, 你地陪返佢訓, 因有時心理
問題都會影響健康, 你咪睇我以家咁大膽, 細個時我都
怕黑到小學都成日蚊住我妹同我一齊訓, 到中學先 ...

626mama,

聽你咁講軒軒又唔怕自己訓, 咁唔關一個人訓既問題,
會唔會係學校遇到d唔開心事? 有無問過軒軒?!

原帖由 626mama 於 10-5-28 10:46 發表
天藍,

早兩天軒爸要上蘇州做野,我都叫軒軒過黎同我訓,軒軒返而同我講,我係"佩"妳訓,軒軒話佢自已習慣一個人訓,同我訓佢訓唔著喎,佢咁講,我又確得軒軒唔以係怕一個人訓。
我特登叫佢過隔離房攞野過黎(黑媽媽)睇下佢怕唔怕,以 ...

天藍,

問過喇,佢話冇喎,我同佢講,諗到再話我知。

原帖由 天藍 於 10-5-31 03:28 PM 發表
626mama,

聽你咁講軒軒又唔怕自己訓, 咁唔關一個人訓既問題,
會唔會係學校遇到d唔開心事? 有無問過軒軒?!

各位宏福的家長,我想問如果宏福有5日pm的offer俾我,而維記就2日pm的offer,你們會點選擇?維記講明n1可直升到k1,出名d,但是就得2日。宏福就近d,有5日國際班,苦惱中,請分享下你們寶貴意見,謝謝。

原帖由 wendychiu301 於 4/6/2010 14:42 發表
各位宏福的家長,我想問如果宏福有5日pm的offer俾我,而維記就2日pm的offer,你們會點選擇?維記講明n1可直升到k1,出名d,但是就得2日。宏福就近d,有5日國際班,苦惱中,請分享下你們寶貴意見,謝謝。 ...

hello wendymama,
to be honest, we will choose the closer one.... but it's us....
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

大家可能近來忙於為小朋友選小學的事, 大家係fb
留言多咗好靜阿o黎到:;pppp:

大家好, 可吾可以比多d宏福既comment我呢..

努力呀名位 2011-2012 P1家長!!!
有問題想知,隨時PM我!! 家下我多數係陳守仁嗰邊吹水.
May the force be with you!!!

原帖由 天藍 於 25/6/2010 09:38 發表
大家可能近來忙於為小朋友選小學的事, 大家係fb
留言多咗好靜阿o黎到:;pppp:
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-
‹ 上一主題|下一主題