用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

snoopyhk,

Jason果然係大哥哥好堅強! 希望jason早日康復!
好d回家!!!

原帖由 snoopyhk 於 09-6-3 12:08 發表
All mami,

多謝關心, 今日都係差唔多, 不過起碼冇嚴重到, 重食得, 冇發熱, d粒粒都冇多到, 只係痕d。我家姐住香港區, 昨晚我都唔敢去探佢, 怕佢要跟我走, 只係同佢msn和講電話, 佢都好叻, 冇話要走, 佢同2個表姐玩 ...

all mama,

想問大家有無興趣參加暑期親子"唐詩武術班"
因近期昊藍同我講話想學功夫, 咁頭先食lunch
時間經過荃灣愉景新城李x武術中心問過, 將會
係7月中開班, 會係逢星期日, 時間09:30 - 10:30 a.m.
or 12:30 - 13:30 p.m., 收費每對親子約$850 (10堂),
唔知大家有無興趣, 因佢地都係草擬緊, 如有多幾個家庭
參加就會開得成班, 如有興趣請聯絡我。
其實如星期日我想上9:30a.m.個班, 因上完堂時間尚早
可去街or其它活動。
補充:如參加後請假上不到堂, 可補堂但未必有親子班
補到, 但可上其他功夫班。

天藍,

多謝關心, 我都覺得Jason有大哥的風範, 佢今次的表現我都相當滿意, 一點都冇哭, 一點都冇扭計。

我昨晚去咗探佢, 只係雙腳d粒粒少少痕, 其他完全冇問題, 我會星期五帶佢回家。而我擔心的問題都冇發生, 我同佢講, 今晚同姨媽訓, 叫佢要乖乖, 佢冇出聲, 但我見佢個咀有少少扁扁地, 好似想哭, 不過好快就正常番, Jason真係大個仔了, 佢知道自己暫時唔返得屋企, 怕傳比細佬, 只好聽媽媽話, 所以冇問點解。

話時話我真係有點懷疑Jason係咪手足口病, 想帶佢睇多次醫生, 你地有冇意見呢?

今個星期六生活xx原本已請假, 而星期日返主日學都會請假, 應該星期一會正常上課, 但會叫Jason帶口睪。

原帖由 天藍 於 09-6-3 14:21 發表
snoopyhk,

Jason果然係大哥哥好堅強! 希望jason早日康復!
好d回家!!!

原帖由 snoopyhk 於 09-6-4 12:16 PM 發表
天藍,

多謝關心, 我都覺得Jason有大哥的風範, 佢今次的表演我都相當滿意, 一點都冇哭, 一點都冇扭計。

我昨晚去咗探佢, 只係雙腳d粒粒少少痕, 其他完全冇問題, 我會星期五帶佢回家。而我擔心的問題都冇發生, 我 ...

snoopyhk,

Jason好叻仔,一點都冇哭, 一點都冇扭計。
如果妳真係懷疑,我都認為睇多次好,就檔係唔係都好,檔復疹比醫生再睇係而家點都好。

snoopyhk,
Jason 真係大個仔,我都要比三個叻佢。

若有懷疑,我都認同你話齋,再睇多次醫生當覆診。

我都衰咗,今日去請醫生飲茶,因不停流鼻水,呢兩日仲勁鼻塞 o忝,醫生話我傷風兼近來天氣差 o既關係,鼻敏感又發,所以除食藥外,仲要噴鼻,同時佢話我個鼻膜已經好厚,叫我開始考慮做手術割薄鼻膜,免得成日鼻塞。

唔記得問你交咗回條訂書未,因聽日 deadline,若未,你打定電話比 Ms. Karen 講低聲嘛。

626mama,
尋晚 / 今朝軒軒有無同你講要帶望遠鏡及膠樽返學?子聰今朝先同我講 (因今日我返下午,所以同到我講),話要帶以上 o既嘢返學校去睇螞蟻,老師負責出匙羹。頭先我問佢有無帶到 d 螞蟻返屋企,佢話無,而家放係學校,遲 d 先攞返屋企,我同佢講叫佢到時話比老師知唔攞返屋企,費事佢唔小心搞到成屋螞蟻就大件事。

Dear all mami,
13/6 我同唔到你哋去掘蜆,因突然改咗果日返工,仲要係返下午,所以你哋玩得開心 d。

但今個星期六 (6/6) 下午,我會同我家姐連埋我個 friend 去,可能呢一、兩日會打電話比你哋問吓果度 o既詳情,希望你哋唔好嫌我煩 la。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-4 01:35 PM 發表
snoopyhk,

我都衰咗,今日去請醫生飲茶,因不停流鼻水,呢兩日仲勁鼻塞 o忝,醫生話我傷風兼近來天氣差 o既關係,鼻敏感又發,所以除食藥外,仲 ...

ElainAiolia,

原來鼻敏感又發,所以除食藥外,仲要噴鼻。
鼻膜好厚,醫生叫妳考慮做手術割薄鼻膜,免得成日鼻塞,咁係咪好簡單手術?做左會唔會厚反架?。

626mama,

軒軒沒有提過要帶膠樽同望遠鏡喎???
無螞蟻返屋企,唔係嗎?我都唔想要,真係易請難送。
,
13/6 你日返工都冇計啦,好以這幾天會好好天,希望妳地今個星期六 (6/6) 厄得開心D啦。

我妹佢地都買晒野問我係咪去,我而家都唔知去唔去好。

各位,

今朝收到明愛電話,我BOOK佢地6月27日星期六個場冇期。而家改了日期,睇下大家得唔得丫,順便話埋比我知,妳地幾多個人出席,因為佢要我報埋人數比佢,如果有更改,三天前通知都可以。好侍望大家可以出席。

詳情,我以電郵給各位。

請各位收電郵。

EalinAiolia,snoopyhk,

記得明天穿綠色或藍色衫番學呀!

626mama / ElainAiolia,

Ms Karen 來電, 了解Jason的病情, 她也有點奇怪Jason冇水泡, 因如結疤後就可知道病情已好, 不過Jason沒有, 唔知係咪好番,為安全起見最好比醫生確認病已康復才回校。
Jason星期一都唔知返唔返到學, 明天no way!!

原帖由 626mama 於 09-6-4 16:53 發表
EalinAiolia,snoopyhk,

記得明天穿綠色或藍色衫番學呀!

你鼻敏感又發, 近期d天氣都唔穩定, 小心身體呀。

要做手術割薄鼻膜, 我同事之前都做過, 做完都有鼻塞, 只係好咗少少, 另學626mama講, 會否遲些又厚番呢。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-4 13:35 發表
snoopyhk,

我都衰咗,今日去請醫生飲茶,因不停流鼻水,呢兩日仲勁鼻塞 o忝,醫生話我傷風兼近來天氣差 o既關係,鼻敏感又發,所以除食藥外,仲 ...

天藍 / ElainAiolia,

重有6日舊工人要走啦, 到現在佢都肯做嘢的, 不過佢有好多好多行李, 上星期六剛帶走一個28”喼比佢家姐, 昨晚又見佢有一大袋紅白藍話寄番印尼, 原來我間屋都好大, 又或者我比咗好多地方佢收嘢。你d工人走時, 有冇咁文誇張。你地有冇check吓佢帶咗乜嘢走呢?不過我都冇, 係佢叫我睇, 我心諗點睇呀, 你都放好咗。

All mami,

對不起, 星期六我唔可以同你地去掘蜆了, 原先短週變長週啦, 我近日由9:30AM-10:00PM食飯時間都做埋, 真係好累...好累.

snoopyhk,

jason真係好堅強, 希望堅強既jason快d好番,
快d返屋企, 同返生活xx昊藍今個星期六見唔
到jason會好掛住佢。

626mama,

我收到你email, 已回覆你, 你睇下收唔收到!

原帖由 snoopyhk 於 09-6-4 12:16 發表
天藍,

多謝關心, 我都覺得Jason有大哥的風範, 佢今次的表現我都相當滿意, 一點都冇哭, 一點都冇扭計。

我昨晚去咗探佢, 只係雙腳d粒粒少少痕, 其他完全冇問題, 我會星期五帶佢回家。而我擔心的問題都冇發生, 我同 ...

各位,
呢排好唔得閒, 所以冇上黎留言...   

snoopyhk,
其實我都覺得奇, d手足口病多數都起水泡同埋爛晒咀架嘛..  但係Jason d病徵都唔似既?  不過唔係仲好.. 唔使佢咁辛苦....   同埋Jason真係好叻仔...  抵鍚

Hongmimi,
恭喜你得到故事創作大獎..  咁多人參賽你地都攞到獎證明你地幾犀利呢..    哈哈..  你同匡sir可以轉行去出故事故喇..  

我聽日去唔到喇.. 你玩得開心d啦.. 如果你有野問就隨時打俾我啦.. 我好樂意解答你架..

又要返去做野先......

pcdogxx,
係咪真架? 妳又會知既? 出左通告? 有無話有獎金? 哈哈哈!
本野我搞左好耐架喇,有血有汗,嗚嗚嗚…. 總算有個交代

我畫得唔靚,而家驚梗會唔會好似往年咁整落隻碟到,攞出黎獻醜…  

我諗出勝原因好大機會係….我本係「英文書」哈哈哈!!
P.S.sir係唔會轉行既!

snoppyhk,
jason好叻仔呀!原來哥哥真係唔同d,妳記住多d讚賞佢呀!

我覺得每個人感染左病菌既病徵同反應都可以唔一樣,正如當年匡匡出玫瑰疹都無發過高燒同只係出左兩粒仔野係個肚臍側邊半日就消失左。不過,既然有懷疑睇多個醫生orcheck清楚係岩既,我都讚成呀!希望jasond好番!!

妳地聽日玩得開心d! 有咩幫手隨時call我呀! 希望妳出外玩下,個會順d唔好咁慘啦….

搞咩星期六都要返工? 豬流感妳地又要做野??

rplyan,
妳工作幾忙都要食飯嘛,除非妳諗住再keep fit d,妳千其唔好呀咪妳再fit d同我拋離得咁遠我唔同妳玩架!

天藍,
多謝妳告知有關暑期"唐詩武術班",其實匡匡學校既暑假唔係好長(1/7-11/8),我都搵唔岩平日既暑期班俾佢,就咁岩只係join左星期日既游泳班,所以join唔到妳既"唐詩武術班"!

626mama,
Sorry, 我未check有關email , check左覆妳呀! 我淨係睇到妳個blog果棵眉豆樹,嘩!好勁!!

snoopyhk,

祝JASON早日康復.  你都唔好O甘擔心啦, JASON都係GOOD BOY.

掘蜆隊隊員,

明日玩得開心D啦, 我係OFFICE會掛住你地O家.

rplyan,

保重身體呀! 你公司真刻薄做到人飯都無時間去食,
真係辛苦c人, 買d小食係個公司檯個櫃通到, 有少
少時間拎塊餅食下, 唔好餓壞個身體。Take Care!!!
我地既掘蜆活動改左13/6(sat), 我唔知有無記錯,
因今天我什麼掘蜆裝備都無帶。

原帖由 rplyan 於 09-6-5 21:31 發表
掘蜆隊隊員,

明日玩得開心D啦, 我係OFFICE會掛住你地O家.

‹ 上一主題|下一主題