用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

Dear all mami,
大家有無興趣去馬灣公園及挪亞荒舟,但 d 飛都幾貴,大人 $100-,小童 $85-,呢種飛係包好多個場館,我聽我同事講幾有教育意義。現時可上網預訂,但有少量門票可即場購買。另外,仲有少量其他門票可供選擇。

原帖由 snoopyhk 於 09-6-1 12:14 PM 發表
626mama,
多謝邀請, 生日會係下午2-4點呀, 最遲2:30到啦, 因我6/6生活xx要走堂, 如又走堂就唔知點補堂啦。
其實上次Michael生日時, 我已買禮物比軒軒了。...

snoopyhk,

多謝出席,我明天問下佢地,改2:30-4:30得唔得先。
原來妳咁早買定生日禮物,多謝。

夠鐘放工走人LU。

626mama,

我地都無問題, 2大1小.

軒軒生日快樂呵.

ALL MAMI,

這星期將忙到慘不忍道, 有時CALL我.

626mama,
你 d 將 C 植物最終無理佢,有無 C 到?

pcdogxx,
你有無幫鈞渝報到協康暑期班?今朝我搭車撞到個媽咪,佢都係住我哋果度,佢話樓下間幼稚園都有暑期班,我望過張 list,d 價錢唔太貴,仲有芭蕾舞學 o忝,我諗你可以考慮吓,但我上佢哋個網址無暑期班 d 嘢睇,或者你叫渝爸或工人落去攞份 list 睇。

原帖由 snoopyhk 於 09-6-1 12:19 PM 發表
626mama / ElainAiolia,

你地會否買暑期圖書呢?我問咗老師, 話唔一定要買, 不過$2x一本好似都唔貴, 不過如果買, 係買幼兒班果套。N1升K1時, 有冇呢d嘢呢?

snoopyhk,

我都係考慮中。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-1 02:00 PM 發表
626mama,
軒軒生日會一定到,暫時預我兩大一細,因未知到時使唔使返工,因豬流感關係,我做嘢果度開始要輪開工打電話,暫時我知 20/6 要返,希望到時可以出席。

ElainAiolia ,

多謝出席生日會,妳睇下到時洗唔洗番工啦,工作要緊。之前我問過喇,早幾日前都仲可以同佢地講,加減人數。
妳到時再話比我知啦。

原帖由 rplyan 於 09-6-2 01:27 AM 發表
626mama,
我地都無問題, 2大1小.
軒軒生日快樂呵.

rplyan,

多譏出席生日會。

原帖由 rplyan 於 09-6-2 01:28 AM 發表
ALL MAMI,

這星期將忙到慘不忍道, 有時CALL我.

rplyan,

係咪月尾埋數忙呀。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-2 09:05 AM 發表
626mama,
你 d 將 C 植物最終無理佢,有無 C 到?

ElainAiolia,

我幫軒軒種D眉豆苗,大果盆生得好靚,長得好高。

細果四盆掉埋出窗外種,佢唔係企係度生長,而係斜呀,或訓係另外D盆栽上,即L形咁生。

死唔去,不過D葉生得特別細。好"UN"囉,。

如到時軒軒生日會你同聰爸要返工, 到時我帶聰聰同你
工人過去, 反正放英文班後過去都係一齊, 如走時pcdogxx同hongmimi 返屋企既可叫你工人跟埋佢地一齊走, 如佢地唔係返屋企, 我可帶聰聰同你工人去坐43號巴士, 因個
架車到你地屋企樓下有站, 你可之前教定工人係邊個站落
車, 但最希望你個日會放假可同我地一齊玩啦!

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-1 14:00 發表
626mama,
軒軒生日會一定到,暫時預我兩大一細,因未知到時使唔使返工,因豬流感關係,我做嘢果度開始要輪開工打電話,暫時我知 20/6 要返,希望到時可以出席。

snoopyhk,
真係緣慳一面,西九龍長廊個千秋已經可以玩,但個玩具屋有 ...

snoopyhk,

jason係咪生活xx個到要補堂??? 因昊藍都有3堂要補,
因生活xx就快出暑期班, 如你有興趣可睇下補唔補暑期
班or平時d黏土班, 夾到時間可同昊藍一齊返, 多個識既
朋友一齊返開心好多~

原帖由 snoopyhk 於 09-6-1 12:17 發表

昨日原本我地都係去西九龍長廊踩單車的, 不過之前去了elements上面之空中花園遊樂場玩吓先, 諗住得細佬3點飲完奶先去, 但雖然無乜太陽, 我地d大人就好鬼熱, 可能海邊好風d啦, 所以最後我地決定去了食 ...

ElainAiolia / 626mama,

BAD NEWS

今晚你地返屋企睇手冊時, 你地會發現學校有人有手足口病, 果個就係Jason呀。

昨天早上爸爸見佢對腳有好多粒似蚊咬的地方, 冇理佢, 又冇同我講, 到晚上回家時姐姐就再話比我聽, 我都以為係比蚊咬, 幫佢止痕膏, 後來佢再同我講對手都有幾粒, 我就有少少擔心, 即上網search有關手足口病的資料, 因星期六發現佢口裡有痱痴, 不過佢一直都冇發熱, 又唔會冇胃口, 一齊正常。當爸爸9點幾回來見到, 就話要立即睇醫生, 去咗港安, 醫生確診係手足口病, 比咗4日假佢, 即放到星期五。

手足口病係冇藥食的, 要等佢自己好, 之後口裡潰瘍嚴重, 胃口可能會變差。

請留意子聰同軒軒有冇以上病症, 主任話特別要留意小朋友胃口有冇變差。希望Jason冇傳染比佢地啦。

snoopyhk,
真係 bad news!

咁 Jason 食嘢痛唔痛?手腳 d 紅點點痕唔痕?如痛咪食同飲好少 o羅,希望佢快 d 好番。但細佬都要同 Jason 分開至得,如果唔係,細佬都會被感染。不過大人唔使太擔心,相信好快無事。

snoopyhk,

妳都唔好擔心,我老細個女讀稚兒院時,都試過幾次,原來沒有藥食架,妳地真係要小心JASON同細佬要分開唔好傳染到呀。

我剛剛打左電話,話比婆婆知,婆婆話唔怪得知,今日軒軒放學特然帶口罩,問軒軒,軒軒話學校有手足口病。

原帖由 snoopyhk 於 09-6-2 12:23 PM 發表

BAD NEWS

今晚你地返屋企睇手冊時, 你地會發現學校有人有手足口病, 果個就係Jason呀。

昨天早上爸爸見佢對腳有好多粒似蚊咬的地方, 冇理佢, 又冇同我講, 到晚上回家時姐姐就 ...

真係唔好意思啦要你地擔心, 今日見Jason食嘢都有胃口, 希望病毒已傳幾人才傳比Jason, 所以病症唔明顯。

我已帶Jason到我家姐屋企宿營, 希望減輕傳比細佬的風險。

帶口罩我都有問主任, 我還以前流感高風期後, 所有學生一直有帶口罩返學, 但主任話係冇強迫他們帶的。

原帖由 626mama 於 09-6-2 15:37 發表
snoopyhk,

妳都唔好擔心,我老細個女讀稚兒院時,都試過幾次,原來沒有藥食架,妳地真係要小心JASON同細佬要分開唔好傳染到呀。

我剛剛打左電話,話比婆婆知,婆婆話唔怪得知,今日軒軒放學特然帶口罩,問軒軒,軒軒話學校有手足口病 ...

snoopyhk,
今日 Jason 好 d 未?咁你兩公婆咪好忙 o羅,又要去睇 Jason,又要返工,仲要揍細佬,你家姐住得近唔近你哋?你哋都要小心身體,休息多 d,唔好搞到連自己都病埋。

原帖由 snoopyhk 於 09-6-2 06:00 PM 發表
真係唔好意思啦要你地擔心, 今日見Jason食嘢都有胃口, 希望病毒已傳幾人才傳比Jason, 所以病症唔明顯。
我已帶Jason到我家姐屋企宿營, 希望減輕傳比細佬的風險。帶口罩我都有問主任 ...

snoopyhk,

Jason有胃口食野就好,即口冇咩粒粒啦。
Jason去了姨媽屋企宿營,
佢有冇搵妳地同叫要番屋企呀?
定確得去玩,仲開心呢?

snoopyhk,

聽到jason病真係好唔開心, 但無辦法, 希望能早
日康復! 如你所講jason無無胃口應該病毒唔係
好強, 希望快d好番!

原帖由 snoopyhk 於 09-6-2 12:23 發表

BAD NEWS

昨天早上爸爸見佢對腳有好多粒似蚊咬的地方, 冇理佢, 又冇同我講, 到晚上回家時姐姐就 ...

All mami,

多謝關心, 今日都係差唔多, 不過起碼冇嚴重到, 重食得, 冇發熱, d粒粒都冇多到, 只係痕d。我家姐住香港區, 昨晚我都唔敢去探佢, 怕佢要跟我走, 只係同佢msn和講電話, 佢都好叻, 冇話要走, 佢同2個表姐玩得好開心, 我家姐就讚佢可以自己照顧自己, 重話一日上落大斜坡共四次, Jason還問點解咁多樓梯的。

今晚放工我會去探Jason, 希望佢唔會話要走啦。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-3 09:28 發表
snoopyhk,
今日 Jason 好 d 未?咁你兩公婆咪好忙 o羅,又要去睇 Jason,又要返工,仲要揍細佬,你家姐住得近唔近你哋?你哋都要小心身體,休息多 d,唔好搞到連自己都病埋。 ...

‹ 上一主題|下一主題