用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

hongmimi,

O甘我就唔客氣LA, 我和旻旻多謝哂你.

天藍,

昊藍好番就好LA, 你和C6唔洗O甘擔心.

掘蜆
日期 : 6月6日(日子暫不會變,因為要睇潮汐)
時間 : 下午(大約食完午飯出發)
地點 : 銀擴彎或者去新地方。
工具 : 自備
備註 :記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
報名人數 :
1. 626mama (死....可能唔得添)
2. 天 藍
3. ElainAiolia
4. rplyan (應該短週就OK)
5.
6.

hongmimi,
有關天藍講聖三一堂 d 嘢都幾詳細,我亦贊同,校舍外貌比較舊,但裡面尚算 ok,而佢哋係採取小班教學,由 P1 - P6 都係得兩班,每班約 30 人左右 (根據廚房煮食人數估計),佢哋自設廚房煮食比學生作 lunch,個廚房都幾大;另外,佢哋有間課室係比英文外籍老師 (我哋覺得佢似印籍多 d),可以比同學 lunch time 攞埋嘢食入去練習;亦有間普通話課室;而佢哋個圖書館都幾大同舒服,有 d 書仲係比家長借 o忝。因果日都幾大雨,天藍走 o左無耐,我哋參觀多一陣都走,因去 o左教協行 o左陣。若有增補、更改,以 pcdogxx 為准,不過我問過人,佢哋小學係好好,但中學唔太出名、亦好似唔太好,我諗可以再考慮 o下。

626mama / snoopyhk / rplyan,
學校張回條話購買姓名貼紙,我覺得幾抵,但我有好多姓名貼紙及防水果隻,反而貼鞋果隻有興趣 d,所以可能買 2 set (即 16 張),唔知你哋買邊類呢?

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-26 06:05 PM 發表
626mama,
聰爸話未 C 晒的話,可以由得佢先,因為有時會無端端生番喎,不過唔知真定假?

6/6 你有乜事唔去得?

ElainAiolia,

有時會無端端生番,咁我繼續種主佢先。

我地6月13-14日咪BOOK到屋,6號又入去,我怕軒爸唔話我。因為都要坐幾耐車。

PCDOGXX話,不如改6月13日入去,妳地又可以放低D野,又可以好舒服BBQ,唔知改期,妳地有冇問題呢?

當然6月6日水退比較理想(3:00水退得最落)前後可以掘蜆

6月13日水退冇咁理想(7:00水退得最落)前後可以掘蜆

626mama,

改6月13日我無問題, 唔知大家點呢?

原帖由 626mama 於 09-5-27 11:26 發表

有時會無端端生番,咁我繼續種主佢先。

我地6月13-14日咪BOOK到屋,6號又入去,我怕軒爸唔話我。因為都要坐幾耐車。

PCDOGXX話,不如改6月13日入去,妳地又可以放低D野,又可以好舒服BBQ,唔知改期,妳地有冇問題 ...

掘蜆
備註 :記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
報名人數 :
1. 626mama (改13號沒有問題)
2. 天 藍
3. ElainAiolia
4.
5.
6.

睇下大家改期是否OK。

626mama,
我諗我兩日都會去,因我個 friend 同我家姐唔想去到咁夜,我會陪佢哋掘 o下先,若好玩,佢哋或者 13/6 再嚟。

掘蜆
備註:記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
報名人數 :
1. 626mama (改13號沒有問題)
2. 天 藍
3. ElainAiolia (兩日都無問題)
4.
5.
6.

睇下大家改期是否OK。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-27 01:20 PM 發表
626mama,
我諗我兩日都會去,因我個 friend 同我家姐唔想去到咁夜,我會陪佢哋掘 o下先,若好玩,佢哋或者 13/6 再嚟。

明白明白

elainaiola,

我買左$30 o個set 2pack.

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-27 09:00 發表
hongmimi,
有關天藍講聖三一堂 d 嘢都幾詳細,我亦贊同,校舍外貌比較舊,但裡面尚算 ok,而佢哋係採取小班教學,由 P1 - P6 都係得兩班,每班約 30 人左右 (根據廚房煮食人數估計),佢哋自設廚房煮食比學生作 lunch,個廚房都幾大;另 ...

Dear all mami,
尋日上晝原本幾好天,仲諗住下晝帶子聰去圓方附近踩單車,點知 .................. ,唯有取消行程。

snoopyhk,
hongmimi 已比 o左 d 掘蜆工具我,星期六我帶埋比你 la。

all mama,

前日收到荃灣三聯書局短訊通知, 書店裝修
後重新開業, 全線減價至31/5(sun), 如係
"三聯"會員購物折實滿一百元可享雙倍積分!
如大家有興趣可去睇下, 今日食lunch時間
我都去睇下有乜好書先, 再告知大家!

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-29 08:38 發表
尋日上晝原本幾好天,仲諗住下晝帶子聰去圓方附近踩單車,點知 .................. ,唯有取消行程。

snoopyhk,
hongmimi 已比 o左 d 掘蜆工具我,星期六我帶埋比你 la。 ...

ElainAiiolia,

今個星期六我要去整頭髮, 你比Jason爸爸啦, 到時你問佢比錢啦, 唔該晒。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-29 08:38 發表

snoopyhk,
hongmimi 已比 o左 d 掘蜆工具我,星期六我帶埋比你 la。 ...

ElainAiolai,

我都有托hongmimi買到2個扒, 唔知匡媽有無比你,
如有我比埋錢你, 麻煩你幫我比番匡媽。Thanks!!!

hongmimi,

扒個到唔知你幫我買左未? 我唔係追你我唔趕架!
只不過我想比番錢你先, 如係我比ElainAiolia轉交
比你, 係咪一個$10???

all mama,

剛睇天文台個網, post到5/6都仲係落雨, 咁我地
掘蜆行動, 6月6日還如期出發嗎? 還是改13/6呢???

snoopyhk,

天藍,
hongmimi 無比到你個扒扒比我,我諗佢係咪未攞返屋企?如佢比我的話,我會攞比你 o既,放心 la。

我諗掘蜆行動佢 o地已改 13/6,如無落雨,我可能 6/6 會同關芯佢 o地去,因唔想太夜掘蜆,而且 3 點水退得最落,前後可以掘蜆,最 o岩我心水。

ElainAiolai,

哎也! 頭先我食lunch返公司途中見到hongmimi
兩公婆係荃x南x商場拍拖行街, 我仲比埋d扒錢
佢, 匡媽話比晒d扒你, 我個d都比埋你, 我諗佢
地拍拖開心得滯唔記得左我d扒啦! hahahaaa.....

hongmimi,

你同你老公有無買到靚衫, 你地入去時裝鋪,
你地兩個咁甜蜜拍拖唔使湊匡仔!?
我d扒下次你記得先比我, 我唔係追你, 唔該你就
真, 煩到你幫我買~
Thanks!!!

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-29 14:15 發表
天藍,
hongmimi 無比到你個扒扒比我,我諗佢係咪未攞返屋企?如佢比我的話,我會攞比你 o既,放心 la。

我諗掘蜆行動佢 o地已改 13/6,如無落雨,我可能 6/6 會同關芯佢 o地去,因唔想太夜掘蜆,而且 3 點水退得最落,前後可以掘蜆,最  ...

天藍,
咁都俾妳把到, 唉! 早知去遠d免得撞到熟人...
我唔係拍拖拍得滯唔記得左, 係有d亂..事關買扒同交扒俾ElainAiolia呢個動作好似做左好多次, 我又次次鬼咁夜返, 嗚下嗚下, 搞到ElainAiolia都好亂, 鬼咁唔好意思...

其實擒晚諗住將我自己果兩個扒交俾ElainAiolia俾左妳先, 諗住今晚去megabxx自己再買過, 又唔記得左, 我真係好亂...所以今日放假係啱既~  

我將會出門口, 陣間將兩個扒扒交過去ElainAiolia處, 咁妳就可以快d攞到先~

真係唔好意思~ 次次搞著妳....

天藍,
有關"三聯"...多謝通知~

pcdogxx,
我今日放左兩本練習係妳信箱, 一本鈞渝一本軒軒, thank you晒~

有關"聖三一", 多謝分享呀! 我又知多d喇~

匡爸6月6日考試係lunch之後先start, 所以果日我一定唔得, 6月13日就要遲d先知~

hongmimi,
咁都比我撞到証明我地係有緣人
我唔好意思就真麻煩到你買扒, 又要去買又交
比ElainAiolai真係煩到你地兩位我唔好意思就
真, 下次聚會掘到大蜆一定要請匡匡食慰勞下
你買扒既功勞

原帖由 hongmimi 於 09-5-29 16:44 發表
天藍,
咁都俾妳把到, 唉! 早知去遠d免得撞到熟人...
我唔係拍拖拍得滯唔記得左, 係有d亂..事關買扒同交扒俾ElainAiolia呢個動作好似做左好多次, 我又次次鬼咁夜返, 嗚下嗚下, 搞到ElainAiolia都好 ...
‹ 上一主題|下一主題