用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

0    0    0    0

快D過黎報到啦.........

all mami,

see you!

原帖由 snoopyhk 於 09-5-25 05:35 PM 發表
all mami,

see you!

snoopyhk,

妳剛剛係舊果邊出了個POST,洗唔洗COPY過來出多次呀?

唔知邊個第三個呢?

原帖由 snoopyhk 於 09-5-25 05:33 PM 發表
hongmimi,

差點忘了多謝你本練習, 我最近先開始要Jason習慣每天都要做練習, 唔想佢下午係屋企無聊, 又要佢知道返學係要做工課的。起初佢都有點唔慣, 本來係要等佢訓醒才做, 點知佢有時6點幾先走身, 冇時間做, 於是我要佢做完練習先訓, 現在佢都習慣了。

ElainAiolia,

請問你收唔收order呀, 不過運費係"$0"。

snoopyhk,

我都係剛剛才叫軒軒寫下數字,
我就係每天訓前叫佢坐書台前寫小小,
軒軒就一時時,有時好鐘意寫,
有時又唔願寫,星期六日就唔洗寫。

有時軒軒唔想寫,我地就坐係書枱度講故事囉。
總知要習慣坐書枱度。

如果寫果粒字靚就劃粒星星比佢。
佢好鬼鐘意架。

Dear all mami,
報到,好彩唔係最遲果個,嘻嘻!

我都報到先.....  哈哈.. 仲以為我今日返左大陸, 我包尾添..

報到, 我包尾呀.

HONGMIMI,

O甘我星期五交比我工人比ELAINAIOLA, 咪住......3個扒即幾多$, 你都冇講比我聽.

埋周~

我都報到, 係我最包尾
唯有靠亞仔考個第一比我~

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 09:09 發表
埋周~

rplyan,
每個$9.9嘛~ 不過, 諗下諗下, N年前妳出左x'mas party既飲品錢同BBQ既開爐費我都未俾番妳喎~ 真係唔好意思, 呢條舊賬真係好舊, 不如當無數啦~ 一於咁話!!

唔該妳唔洗收rplyan扒扒錢啦~ 成日麻煩妳, 匡匡番妳一啖先~

原帖由 rplyan 於 09-5-26 00:15 發表
HONGMIMI,
O甘我星期五交比我工人比ELAINAIOLA, 咪住......3個扒即幾多$, 你都冇講比我聽.

626mama / snoopyhk / rplyan,
你哋上個星期收唔收到學校個 email ,若收唔到,我再 email 比你哋。

子聰 d 扁豆淨番 3 棵 ,其餘唔係 C o左,就係斷 o左 ,最高果棵有佢哋功課紙 6-7 格咁高,反而 d 綠豆粗生好多,唔知你哋果 d 點呢?

hongmimi,
無問題,你方便先比我,因我星期六先見到 snoopyhk。

snoopyhk,
唔使車馬費,就罰 Jason 下次上完畫班食嘢快過子聰先,嘻嘻

rplyan,
你未最遲,仲有人遲過你,"登、登、登、登",就係天藍同 hongmimi,仲未到呢邊。哈哈

我無記錯,每個扒 $9.9-,但正確價錢,都係留番比 hongmimi 答你,因為佢先係收錢果個 o麻

天藍,
今日昊藍 d 咳好 d 未 ,有無返學?小心身體,因天氣變化太大。

妳返左大陸都咁醒<<<<>>>>
真係有昅實但係懶出post喎~

原帖由 pcdogxx 於 09-5-25 19:38 發表
我都報到先.....  哈哈.. 仲以為我今日返左大陸, 我包尾添..

昊藍一定考第一

原帖由 天藍 於 09-5-26 09:17 發表
我都報到, 係我最包尾
唯有靠亞仔考個第一比我~

hongmimi,

唔使咁客氣! 我都係將我所見所聞告知, 但你信
我眼光既話, 我覺得這間學校幾好, 同近你婆婆
到好適合匡匡, 下年你一定要去聽下~
真唔好意思! 我有個請求你可唔可以同我買個掘
蜆扒, 真係十分十分之唔好意思煩到你, 因之前我
諗住我去唔到掘蜆, 但以家因天雨改期, 咁我可歸
隊入掘蜆精英部隊, 可否替我o黎個隊員買個扒?!
Thanks!!!

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 09:20 發表
rplyan,
每個$9.9嘛~ 不過, 諗下諗下, N年前妳出左x'mas party既飲品錢同BBQ既開爐費我都未俾番妳喎~ 真係唔好意思, 呢條舊賬真係好舊, 不如當無數啦~ 一於咁話!!

唔該妳唔洗收rplyan扒扒錢 ...

天藍,
妳都唔好客氣~ 想問妳想買幾多個?

原帖由 天藍 於 09-5-26 09:32 發表
hongmimi,

唔使咁客氣! 我都係將我所見所聞告知, 但你信
我眼光既話, 我覺得這間學校幾好, 同近你婆婆
到好適合匡匡, 下年你一定要去聽下~
真唔好意思! 我有個請求你可唔可以同我買個掘
蜆扒, 真係十分十分之唔好意 ...

ElainAiolai,

多謝關心! 昊藍返學lu~
但今早昊藍好扭計一時又話唔食早餐, 一時又
話要玩玩具, 仲之就扭扭寧寧, 今早比我鬧左
一餐先出門口, 嬲包包咁既樣, 見到d同學仔上
校車先笑番,  比亞仔激c.....
我想問你咁平時係生活xx上完畫班後昊藍食野快
唔快? 係咪昊藍最慢? 因個段時間我未收工去到
生活xx, 所以如你睇到昊藍有乜扭計事or食野超
慢請告知, 等我對正下藥!

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-26 09:22 發表
626mama / snoopyhk / rplyan,
你哋上個星期收唔收到學校個 email ,若收唔到,我再 email 比你哋。

子聰 d 扁豆淨番 3 棵 ,其餘唔係 C o左,就係斷 o左 ,最高果棵有佢哋功課紙 6-7 格咁高,反而 d 綠豆 ...

掘蜆
日期 : 6月6日(日子暫不會變,因為要睇潮汐)
時間 : 下午(大約食完午飯出發)
地點 : 銀擴彎或者去新地方。
工具 : 自備
備註 : 記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
報名人數 :
1. 626mama
2.
3.
4.
5.
6.

hongmimi,

買一個2個, 唔該晒!!!

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 09:43 發表
天藍,
妳都唔好客氣~ 想問妳想買幾多個?
‹ 上一主題|下一主題