用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 (九龍)民生書院 及 (太子) 聖羅撒書院
go

(九龍)民生書院 及 (太子) 聖羅撒書院 [複製鏈接]

(九龍)民生書院 (下午班) 及 (太子) 聖羅撒書院 (上午班)都收了我女女讀幼稚園,請問你會選擇?

Very urgent please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   0    0    0    0

係tutorial centre, phonics 班的民幼家長講, 民幼程度用very淺嚟外容, 那家長很氣憤話, 一年就教大階A-Z 26個英文字母, 另一年就教小階a-z 26個英文字母. 只懂好basic嘅Hello, good morning 果類.

去到小一面試, 因為程度淺一間都考唔到, 逼家長無奈留係民小, 民幼唔係全部收哂上民小, 去到9月 K3 (好似係, 唔係太記得) (如錯希望讀緊嘅家長指正) 學校會通知邊D小朋友會收番上民小.

而民幼好多家長知道咁嘅情況, 見教得very淺, 就自己去學定好多嘢, 佢地都考到心儀小學, 反而我家長朋友一間都考唔到小一. 那時才知有學其實課程輔助嘅就考到, 自己無學嘢, 依靠學校就一間都考唔到.

另外請小心, 民小上中學部 "西" 好多人走.
- 聖羅剎幼稚園 - 唔知
- 另外一間相似嘅係聖母幼稚園情況都好相似.

原帖由 littlelady 於 09-5-25 09:57 發表
(九龍)民生書院 (下午班) 及 (太子) 聖羅撒書院 (上午班)都收了我女女讀幼稚園,請問你會選擇?

Very urgent please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題