用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 買貴了劍橋模擬試題starter and mover
go

買貴了劍橋模擬試題starter and mover [複製鏈接]

有關我早前在親子皇国同一位家長訂購了劍橋模擬試題套裝starter and movers $55一本未付郵費 初初覺的合理,但之後發現其中一本是贈品不但止在www.peterson.hk彼得森教育出版社以正價訂購連郵費每本只需$30元電話:31571222,我突然覺得好傷心 和笨,各位家長不要中招啦!
   1    0    0    0

我都記得在會展買過這本書, 好似都平過55元

我覺得最嬲的是用贈品高於正價的價錢出售完全沒有說,我收到一定會知的,刻意隱瞞,當我黑子, 好彩我發現得早唔係我地朋友都受騙

我都苯左, 好在買得一本. 不過加埋郵資, 真係買貴左一倍!

未買的可到www.peterson.hk直接買, $30一本!

你都好地只買了一本,我買了2 本可慘 我有朋友剛在peterson.hk訂了都好快過了錢2天後就收到,還有人致電通
原帖由 wong55 於 09-5-27 11:37 發表
我都苯左, 好在買得一本. 不過加埋郵資, 真係買貴左一倍!

未買的可到www.peterson.hk直接買, $30一本!

多謝報料..
我之前都想買啊...

原帖由 SARAHTSANG 於 09-5-28 00:32 發表
你都好地只買了一本,我買了2 本可慘 我有朋友剛在peterson.hk訂了都好快過了錢2天後就收到,還有人致電通

真系多謝你報料!

原帖由 SARAHTSANG 於 09-5-28 00:32 發表

請問peterson的書是教材還是試題模式? 若是試题模式, 則與british council 買到的有何分別?

原帖由 YYML 於 09-6-5 13:07 發表
請問peterson的書是教材還是試題模式? 若是試题模式, 則與british council 買到的有何分別?

I also want to know the materials ordered from peterson, what's the content about, is it vocab and story?  Where to buy past paper?  Are those hosted in the the Cambridge ESOL enough or I need to obtain more for better preparation?  thanks

daisy17772

我唔知british council的模式是怎樣,但我知peterson的是一本書好似練習的形式有2隻CD書中有些有關考試範圍的生字提供溫習用,有speaking,reading&writing,listening,它不是歷屆試題只是形式似可參考當試前練習做.唔知幫唔幫到你
原帖由 YYML 於 09-6-5 13:07 發表

peterson:www.peterson.hk
cambridge past paper:http://www.cambridgeesol.org/exams/yle.htm
原帖由 daisy17772 於 09-6-13 00:11 發表

I also want to know the materials ordered from peterson, what's the content about, is it vocab and story?  Where to buy past paper?  Are those hosted in the the Cambridge ESOL enough or I need to ob ...

$30當普通買本英文練習,都算抵

原帖由 SARAHTSANG 於 09-6-13 01:19 發表
peterson:www.peterson.hk
cambridge past paper:http://www.cambridgeesol.org/exams/yle.htm  

Where can I buy more past papers? thanks

daisy17772

去番british council 金鐘的書店.

原帖由 daisy17772 於 09-6-18 00:23 發表

Where can I buy more past papers? thanks

daisy17772

在未看到你的提示前,我剛剛今天買了一套共$150,即買貴了,第一次用呢個形式買野,日後都未必再試!

原帖由 SARAHTSANG 於 09-5-23 00:19 發表
有關我早前在親子皇国同一位家長訂購了劍橋模擬試題套裝starter and movers $55一本未付郵費 初初覺的合理,但之後發現其中一本是贈品不但止在www.peterson.hk彼得森教育出版社以正價訂購連郵費每本只需$30 ...

我覺得好笨同好黑,因今午才交收一套共$150,即買貴$60,下次都係check清楚相關資料先,如出版社! 雖然只是區區$60,但有被騙感覺!

原帖由 SARAHTSANG 於 09-5-23 00:19 發表
有關我早前在親子皇国同一位家長訂購了劍橋模擬試題套裝starter and movers $55一本未付郵費 初初覺的合理,但之後發現其中一本是贈品不但止在www.peterson.hk彼得森教育出版社以正價訂購連郵費每本只需$30 ...

我都比人揾左笨呀.  我初時以為同彼得森教育出版社0吾同, 仲同時兩边訂, 結果我有兩本在手.
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

醒目開學勳章

請問在彼得森買的試題夠唔夠料去考劍英?

原帖由 qoo_pooh 於 09-8-5 10:00 發表
請問在彼得森買的試題夠唔夠料去考劍英?

我買的是flyer,和原裝的 (british council)有一點差別,但作為一種練習也不錯!三十元連運費,超值!

我通常會去British council 金鐘的書店買的。因為唔會比人搵笨﹗

有時中華書局, 商務, 大眾都有得買。
‹ 上一主題|下一主題