用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如何選擇至好?
go

如何選擇至好? [複製鏈接]

小兒將升K3, 學校安排必須加入課外活動制服隊伍有: 香港交通安全隊, 小童軍, 唔知點間好, 因大仔以前加入過小童軍覺得好悶, 好像學不到什麼, 次次都是聽故事,唱吓歌,....等就過咗一次集會,好冇料之後佢冇再返 (只是我個人感覺, 不代表其他人, 不要見怪)
唔知加入香港交通安全隊好唔好呢? 有冇家長可比意見 , 同時對將升小一哪一制服隊伍對小學有幫助和受歡迎?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

我唸問題係leader帶得好唔好姐
我細個返女童軍, 街坊福利會果d, 真係唔知做咩, 又唔安排活動.........而家我女玩童軍, 只不過去左4個月左右, 已經去過澳門, 大型show, 考章, 遠足等, 我估領袖既心機時間不可少
我聽講交通安全隊好多時間練步操架, 仲有人話套制服貴wor
至於考小學, 個人覺得......有無參加過, 影響不大吧!

原帖由 Charlotte_mom 於 09-5-19 10:05 發表
我唸問題係leader帶得好唔好姐
我細個返女童軍, 街坊福利會果d, 真係唔知做咩, 又唔安排活動.........而家我女玩童軍, 只不過去左4個月左右, 已經去過澳門, 大型show, 考章, 遠足等, 我估領袖既心機時間不可少
我聽 ...

Charlotte_mom,
請問可唔可以提供一下有關你囡囡參加個個童軍啲資料呀 ! Thank you !

醒目開學勳章 王國長老

o係寶馬山架, 有興趣pm我丫
原帖由 Chincco 於 09-5-19 11:55 AM 發表
Charlotte_mom,
請問可唔可以提供一下有關你囡囡參加個個童軍啲資料呀 ! Thank you !

原帖由 Charlotte_mom 於 09-5-19 16:09 發表
o係寶馬山架, 有興趣pm我丫

嘩 ! 寶馬山太遠啦 !
Thank you !
‹ 上一主題|下一主題