用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真過份...你們的幼稚園又加價嗎 ?
go

真過份...你們的幼稚園又加價嗎 ? [複製鏈接]

來年 k3 本應政府加了1000元學券,
但學校竟然 每個月加1000學費, 即係得不賞失 ?

過份...過份...真過份...
   0    0    0    0

原帖由 kakaloklok 於 09-5-18 00:53 發表
來年 k3 本應政府加了1000元學券,
但學校竟然 每個月加1000學費, 即係得不賞失 ?

過份...過份...真過份...

每個月加1000學費???

你有冇睇錯每年 or 每月

唉,佢地唔加系學費上,都會加系其他收費上,好似我啊女間學校咁每學期書本費1600-1700元,新學年加到2000-2100元,每個月嘅嘅校車費又加左200元,年餐同茶點都加左共200元,學費加得唔多,只有200,但系計埋計埋,又咪咁上下,唉,呢個學卷制度認真“麻麻”!無影中都系加重家長負擔,學校無野架,佢都系一樣收咁多$,而且有借口比佢地年年加價,仲有掙添!
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

每個學期書本費要1600-1700蚊?一年即係要3千幾蚊?咁貴o既?
你阿女係咪讀名校o架?

原帖由 venuscc 於 09-5-19 22:10 發表
唉,佢地唔加系學費上,都會加系其他收費上,好似我啊女間學校咁每學期書本費1600-1700元,新學年加到2000-2100元,每個月嘅嘅校車費又加左200元,年餐同茶點都加左共200元,學費加得唔多,只有200,但系計埋計埋,又咪咁上下,唉,呢個學卷 ...

My elder daughter is now in P.4 and my younger one is in K2.  The school fee is still the same since my elder daughter was studying there.  The miscellaneous fee is under $1000 for the whole year.  Lucky me.

seems so expensive wor.....which kinder yr kids study at?
‹ 上一主題|下一主題