用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 9月入讀富榮花園迦南幼稚園PN班的家長入黎傾下呀 ...
go

9月入讀富榮花園迦南幼稚園PN班的家長入黎傾下呀 [複製鏈接]

報到先!

各位媽媽,你地會唔會畀你既小朋友入讀8月既預備班呀?

大家一齊交流下呀:)
   0    0    0    0
Please visit 沛沛 blog
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

我都黎報到, 不過我亞囝唔使返預備班

原帖由 yee79 於 09-5-15 11:05 PM 發表
我都黎報到, 不過我亞囝唔使返預備班

Hi Yee79,

點解你仔仔唔駛讀預備班咁好既... 我而家仲諗緊駛唔駛畀阿女去讀呀.因為而家佢一個星期一三五都係anfield度返緊playgroup,每堂返2個小時,但就有大人陪同一齊上堂,我驚阿女到時返學無人陪佢,佢可能會喊到癲左呀
Please visit 沛沛 blog
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

me too, still not sure, but should we reply to school by the end of this mth?

Anfield 我之前都想幫亞囝報, 但後來同佢插左班讀迦南所以冇報到因我自己要返工, 冇時間陪佢上堂, 一係就要工人姐姐陪, 但我又唔多想

因為亞囝係大仔, 所以今年9月都要繼續PN, 你囡讀AM PM?
其實佢地預備班以我所知係早3幾日就可以家長陪上堂, 一個鐘/DAY, 之後就小朋友自己上(1個鐘), 唔比家長陪, 如果OK, 就下一個禮拜加多一個鐘, 2個鐘, OK 就3個鐘….所以都唔使擔心小朋友會喊, 因頸3日都有你陪佢上…. 同埋佢地都要慢慢學獨立, 所以喊都唔可以太心軟

Anfield 係全英, 但哩到就唔係, 多數用中文, 但都有外籍教師, 不過好似一個禮拜得一堂, 仲係得幾個字至半個鐘倒

原帖由 vp071229 於 09-5-16 01:27 發表

Hi Yee79,

點解你仔仔唔駛讀預備班咁好既... 我而家仲諗緊駛唔駛畀阿女去讀呀.因為而家佢一個星期一三五都係anfield度返緊playgroup,每堂返2個小時,但就有大人陪同一齊上堂,我驚阿女到時返學無人陪佢,佢可能會喊到癲左 ...

迦南校服

你們好~我有兩條迦南女生校服,可以n1-k1穿的,有80%新只係穿了兩個月,有意請e-mail給我[email protected]~謝謝
‹ 上一主題|下一主題