用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 統一派位就揭盅啦.......心情如何?
go

統一派位就揭盅啦.......心情如何? [複製鏈接]

各位媽咪:

就到大抽獎揭盅,你地心情如何?所以開個topic 傾吓
有無媽媽同我一樣.....好緊張

Chisum-ma
   0    0    0    0

好緊張呀,上兩個月仲發夢抽到tim!  

I could still remember there was the black rain last year and we had to wait for one more day for the result - a total toture !

Good luck to all parents !

何止緊張!!
派唔到心儀學校更加緊張, 派到唔鍾意學校簡直傍惶, 企定咗響度.

我當時只唸, 都無得擔心, 要做嘅都做咗, 唯有唔去唸!!

黃巴士

何止緊張!!
仲失眠了多天

醒目開學勳章

前兩日我老公問我如果到時抽唔到我會點, 我就話...."我會痴線!!"

有排都未到啦.....
無架.....唯有聽天由命,接受現實囉.
當然要諗定後路啦

下個月就係啦......我成日同我老公講話派唔到點算?
我老公話我好煩....叫我唔好比壓力自己。

如果派唔到心儀嘅學校,你地會點?

原帖由 chisum-ma 於 09-5-16 17:44 發表
下個月就係啦......我成日同我老公講話派唔到點算?
我老公話我好煩....叫我唔好比壓力自己。

如果派唔到心儀嘅學校,你地會點?

之前要準備小朋友PROFILE, 推薦信..., 到時時間好緊迫, 要隔一兩天便登記, 所以要趕及此時馬上找心儀或其次學校INTERVIEW(如有).

如果你做足了準備, 現只是等待結果, 不要太大壓力.  
"期待的心情, 真是很難受.".
不要再諗太多了.

雖然之前啲直資已經reject 我,但係我都打算請假去啲直資叩門啦....博一博

原帖由 chisum-ma 於 09-5-16 19:01 發表
雖然之前啲直資已經reject 我,但係我都打算請假去啲直資叩門啦....博一博

RELAX吓啦!!
盡咗力便OK, 唔好太強求&影響日常生活.
而家只是開始, 仲有排擔心, 邊擔心得咁多!!

黃巴士

my daughter was having this lucky draw last year.

In the previous years, many BK mummies told me that I would be sleepless in the days approaching the result day.

But actually, i was too busy and slept very well in those days. i was so relaxed - out of my expectation. after all, i had one and only one backup school and i had decided that if she was allocated in the first 3 choice, i would accept it and the fourth choice will be that backup school.

So, i was so peaceful in those days.

原帖由 黃巴士 於 09-5-16 19:18 發表

RELAX吓啦!!
盡咗力便OK, 唔好太強求&影響日常生活.
而家只是開始, 仲有排擔心, 邊擔心得咁多!!

黃巴士

無辦法, 唯有聽天由命囉 , 安心等待6月6日星期六的來臨囉

祝大家心想事成!

me 2...............
原帖由 G-Ma 於 16-5-2009 11:15 PM 發表
祝大家心想事成!

0下
究竟係6月6號定7月7 號呀....

原帖由 angelthemis 於 09-5-16 21:26 發表
無辦法, 唯有聽天由命囉 , 安心等待6月6日星期六的來臨囉

係6月6日 派彩呀
祝大家心想事成
喺度等你地好消息

醒目開學勳章

如果我都好似你咁有私校BACKUP, 我都唔會訓唔著, 之但係我一間都冇, 都幾難唔緊張......

仲記得11月放直資RESULT同自行係同一日, 之前O個日我去完郊遊累到死都都係訓唔到, 直到12點睇完RESULT先訓到.... 話咁快就到大抽獎出結果....

原帖由 nicolemummy 於 09-5-16 20:03 發表
my daughter was having this lucky draw last year.

In the previous years, many BK mummies told me that I would be sleepless in the days approaching the result day.

But actually, i was too busy and  ...

原帖由 Geni 於 09-5-17 22:11 發表
如果我都好似你咁有私校BACKUP, 我都唔會訓唔著, 之但係我一間都冇, 都幾難唔緊張......

仲記得11月放直資RESULT同自行係同一日, 之前O個日我去完郊遊累到死都都係訓唔到, 直到12點睇完RESULT先訓到.... 話咁快就到 ...

咁又係!!  
好多MUMMY都緊張到胃痛&失聲.
過多幾年, 到時派中學又要失眠多次, 如今做父母真係好大壓力.

ANYWAY, GOOD LUCKY啦!!
‹ 上一主題|下一主題