用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南, 真光, st.clara
go

迦南, 真光, st.clara [複製鏈接]

迦南上午,
真光下午,
st.clara waiting,
你們會點揀?
   0    0    0    0

原帖由 周大嫂 於 09-5-13 14:10 發表
迦南上午,
真光下午,
st.clara waiting,
你們會點揀?

我囡囡都係N1讀迦南上午 , K1真光下午

我會揀真光.. 因有小學backup , 老師好有愛心 , 小朋友返學好愉快 (真係愉快學習) , 校風又出名好。其實你可以試下寫信轉上午班 , 我個囡上年都成功由下午轉上午 ga, 我係6月份交學費後收到通知既

hugub

醒目開學勳章 王國長老

讚成
雖然講真, st clare's英文一定好過真光, 不過真光無壓力下, 無測無考無默, 都可以教到中文咁好, 真係好得!
by the way, 我女都係下午轉上午的, even佢係waitlist入

原帖由 hugub 於 09-5-14 02:12 PM 發表

我囡囡都係N1讀迦南上午 , K1真光下午

我會揀真光.. 因有小學backup , 老師好有愛心 , 小朋友返學好愉快 (真係愉快學習) , 校風又出名好。其實你可以試下寫信轉上午班 , 我個囡上年都成功由下午轉上午 ga, 我係6 ...

我個人比較著重英文, 同埋比較buy傳統教學, 真光收左盈盈上午, 聖嘉勒收盈盈下午, 我都放棄左真光, 第一我較注重英文同埋喜歡「谷」小朋友, 第二, 我嫌真光係大坑較遠, 因為我住西區, 第三我本人覺得聖嘉勒校風更加好。

不過因為有一間比聖嘉勒更好既幼稚園, 所以我都放棄左聖嘉勒, 決定放棄個一刻都爭扎左好耐呀....

以上純粹個人意見, 你喜歡那個教學方式同埋咩方式岩你個小朋友, 只有你自己最清楚呀!
‹ 上一主題|下一主題