用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 請給意見 : 綠苗工作坊 (暑期班11/8 -28/8 ) ...
go

請給意見 : 綠苗工作坊 (暑期班11/8 -28/8 ) [複製鏈接]

請問有冇迦南家長, 參加過綠苗暑期班呢?
佢地會係一個老師對幾多個學生呢?
是否都係playgroup形式?
請給點意見 ! 
   0    0    0    0

係咪適應班黎架???

有, 你小朋友是否今年讀k1?  是適應班黎架。 如果是讀k1的話, 他們會由班主任教小朋友 。 頭兩日家長可以陪小朋友上堂。   
呀囡(升k2)都報左暑期班, 我諗都好似playgroup 咁, 不過呀囡話屆時老師會有教佢地整jelly同其他野食。 所以呀囡一放學, 見到我就同我講要返。 (我一早都諗住同呀囡報, 怕佢有放假後遺症(即是放完假後唔like返學, 一返就喊)。
我係琳琳豬個媽咪......叫肥妹媽咪琳琳豬 2005 年 12 月 19 日出世﹗

醒目開學勳章

我都諗緊報唔報個暑期班, 應該幾好玩同都會有野學,
但因為佢係1:15 -3:15PM, 阿仔平時係2:00左右訓覺

~Fanny,
係呀, 我仔仔今年 9月會讀k1~
佢依家返緊下午班, 9月會轉返上午,係啦, 睇佢d介紹都幾吸引,請問你知唔知是否會由黎年的班主任教呢?
還可以家長陪兩日,,haha..太好了~~

原帖由 fanny豬豬 於 09-5-15 11:55 發表
有, 你小朋友是否今年讀k1?  是適應班黎架。 如果是讀k1的話, 他們會由班主任教小朋友 。 頭兩日家長可以陪小朋友上堂。   
呀囡(升k2)都報左暑期班, 我諗都好似playgroup 咁, 不過呀囡話屆時老師會有教佢地整jelly ...

迦南幼稚園 (小西灣)

綠苗工作坊(暑期班)
阿囡昨天帶了報名表回來,現正考慮.

有冇人讀過? 請給予意見,謝謝.

原帖由 BB成長期 於 10-5-19 13:16 發表
今年Miss同上年一樣不斷的promote, 我已同阿仔說不join, 第二天阿仔又說Miss 叫最好join很好玩, 真的想同學校反映.....   

我預咗八月會去旅行, 所以都一定唔 join 的.  不過我又覺得老師勁 sell 都無可厚非的, 咪由得佢地講囉, 我同咗亞女我地冇時間上, 佢都冇再講喇.

另外我想問吓, 知唔知個龍舟設計比賽係咪一定要參加架.

原帖由 BB成長期 於 10-5-20 11:02 發表
沒有資料wor, 不知有設計.  但我個仔差不多每天都說要join, 我又每天都說不join, 其實真的貴過返學但是只是for playing, 不太值.

大家好, 我個小朋友今年九月插班迦南讀K3, 因為佢現在的幼稚園程度太淺, 恐怕銜接唔到小學, 所以才轉迦南
我想知道番迦南K2要識得寫同埋認D乜野中文同英文字, 數學教到D乜, 希望呢個暑假同佢操一操, 等佢可以順利過渡
請問你可唔可以借D工作紙或者每週學習進度表俾我影印, 或者幫我影印一份, 我俾番錢你
救下你地幫我

原帖由 alancwko 於 10-5-21 03:46 發表

大家好, 我個小朋友今年九月插班迦南讀K3, 因為佢現在的幼稚園程度太淺, 恐怕銜接唔到小學http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=85&cb=11224468&n=a136fd08, 所以才轉迦南
我想知 ...

我女今年九月先升 k2 咋, 不過我上年曾經見過讀緊 k2 的小朋友的功課, 太約十月至十一月時數學寫緊 41-50, 其他真係唔知喇.  不過單以咁的 standard, 好似比一般幼稚園高少少.

原帖由 BB成長期 於 10-5-20 11:02 發表
沒有資料wor, 不知有設計.  但我個仔差不多每天都說要join, 我又每天都說不join, 其實真的貴過返學但是只是for playing, 不太值.

手冊的教學進度有講架, 星期四亦都派咗龍頭同龍尾, 我叫 c6 摺隻紙船, 佢摺到一半話唔記得咗, 我叫緊佢問人.

原帖由 chanwendy 於 10-5-24 11:21 發表

我女今年九月先升 k2 咋, 不過我上年曾經見過讀緊 k2 的小朋友的功課, 太約十月至十一月時數學寫緊 41-50, 其他真係唔知喇.  不過單以咁的 standard, 好似比一般幼稚園高少少. ...

咁你可唔可搭上搭, 幫我問下k2寫d乜野中英文字, 其實你個女定d k2 功課預備下都數d, 當然順手email埋俾我就更好啦

原帖由 alancwko 於 10-5-31 01:48 發表

咁你可唔可搭上搭, 幫我問下k2寫d乜野中英文字, 其實你個女定d k2 功課預備下都數d, 當然順手email埋俾我就更好啦

我好少見到佢地架, 因為嗰個姐姐今年係讀緊 k3 架喇, 你知迦南 k3 係讀下午班架啦, 而我女係讀上午的, 落車地點又同上車地點唔一樣, 所以我平時係唔會見到佢地架.  你一係去學校問, 一係由其他 topic 找 k2 家長再 pm 問佢地啦.
‹ 上一主題|下一主題