用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 2009 小一暑期班 (升小二)
go

2009 小一暑期班 (升小二) [複製鏈接]

請問有冇升小二學科或興趣暑期班介紹?  謝謝。
   0    0    0    0

英文會話及聆聽班or英文閱讀及寫作班,我幫個仔報哂兩個,另外,武術班,我覺得男仔要識d武術!怕佢大個比人蝦,起碼保護自己

賽馬會紅磡青年空間
5 月 12 日公開報名
九龍紅磡馬頭圍道 48 號家維邨家興樓 3-5 樓

* 由外籍導師教授 劍橋英語班(Flyers)
*普通話朗誦表演班 (升小一/小二)
* 由外籍導師教授 聖三一英語會話(小一/小二)

原帖由 rdc888 於 09-5-10 22:58 發表
請問有冇升小二學科或興趣暑期班介紹?  謝謝。

我覺得小朋友都係趁暑假去學英文啦
最緊要打好個底佢

醒目開學勳章

非常同意!!

原帖由 3D太 於 09-5-13 14:19 發表
我覺得小朋友都係趁暑假去學英文啦
最緊要打好個底佢
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

我都報左英國文化協會學好D英文。

醒目開學勳章

學費如何?

原帖由 Coletteli 於 09-5-12 15:48 發表
賽馬會紅磡青年空間
5 月 12 日公開報名
九龍紅磡馬頭圍道 48 號家維邨家興樓 3-5 樓

* 由外籍導師教授 劍橋英語班(Flyers)
*普通話朗誦表演班 (升小一/小二)
* 由外籍導師教授 聖三一英語會話(小一/小二)
  ...
Best wish,

原帖由 rdc888 於 09-5-18 21:47 發表
我都報左英國文化協會學好D英文。

反而我覺得牛津RWI好D
一來上網睇資料佢地係英國果邊搞得有聲有色,
二來我姪仔都讀緊,教果D原音比拼音純正D
學識左串字都叻D架

醒目開學勳章

RWI 只係得44個純音(兩年內學哂?),咪又係有盲點要死背!得三個Centers (即係做白老鼠?) 純音冇教重音位置,$310/hr 又貴了點,到中學又要重學IPA…會唔會好亂呀?

原帖由 伊露 於 09-5-19 16:08 發表

反而我覺得牛津RWI好D
一來上網睇資料佢地係英國果邊搞得有聲有色,
二來我姪仔都讀緊,教果D原音比拼音純正D
學識左串字都叻D架
Best wish,

回覆 1# rdc888 的文章

請問邊度學武術好?

原帖由 mushroomcat821 於 09-5-11 11:54 發表
英文會話及聆聽班or英文閱讀及寫作班,我幫個仔報哂兩個,另外,武術班,我覺得男仔要識d武術!怕佢大個比人蝦,起碼保護自己

遲D新高中學制,可以讀日文,
由囡囡細細個就開始培養佢呢方面嘅興趣,日後可能有幫助。

加上,日本係亞洲各國中,經濟體系最健全同最穩定,精通日文,對將來應該有百利而無一害。

所以,最近有學日文嘅諗法。

今日喺雜誌見到漢科學校嘅暑期兒童日文班嘅廣告,想睇下有冇媽咪有好介紹。

系呀,學好英文啦,最緊要系練好oral啦,因為平時比較少講,趁暑假練多D啦。可以去培訓班學啦,或者搵私人補習老師都OK咖...

醒目開學勳章

香港大嶼山大澳石仔埗街(洪聖古廟側) ,
大澳少林武術文化中心

原帖由 danielboy 於 09-5-26 13:18 發表
請問邊度學武術好?
Best wish,

我小朋友學 Golf , 抬拳道, 畫畫班

英文上劍橋 Starter

數學上 Kwikmaths

回覆 1# rdc888 的文章

‹ 上一主題|下一主題