用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊度有低音大提琴(Double Bass)學呀?
go

邊度有低音大提琴(Double Bass)學呀? [複製鏈接]

請問有無人知道邊度有低音大提琴(Double Bass)學呀?我小朋友6歲,想學樂器,點知佢揀咗Doble Bass,但我搵唔到邊度有得學呀!

0    0    0    0

6歲似乎太細喎,個double bass好大架喎,我個仔都係6歲幾,佢就揀話學cello,啱啱搵到老師,而家搵緊琴買。

原帖由 itbaby 於 09-5-8 11:12 發表
請問有無人知道邊度有低音大提琴(Double Bass)學呀?我小朋友6歲,想學樂器,點知佢揀咗Doble Bass,但我搵唔到邊度有得學呀!

我囝囝都知道Double Bass好大,但佢話鍾意Double Bass的低音喎,我經已同佢講過,不如轉學其它的樂器,但佢唔肯呀!

請問你可唔可以pm有關Cello的資料比我呀?Thanks!

我pm左一d資料俾你,你睇下啦。

你囝囝都好特別,冇乜小朋友鍾意d咁低音的樂器架喎,不過我諗六歲真係太細啦,都唔夠高去搞個琴呀,一係你叫佢學住cello先,到佢長得夠高至兼學埋double bass呀。

原帖由 itbaby 於 09-5-12 10:15 發表
我囝囝都知道Double Bass好大,但佢話鍾意Double Bass的低音喎,我經已同佢講過,不如轉學其它的樂器,但佢唔肯呀!

請問你可唔可以pm有關Cello的資料比我呀?Thanks!

...

Please check pm.  Thank you for your useful information.

‹ 上一主題|下一主題