用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集 ...
樓主: 貓咪館
go

聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集 [複製鏈接]

Hello,

我諗我有d印象,囡囡冇事啦星期一已經正常返學,你囝囝適應成點?鍾唔鍾意返學呀?星期五又有生日會了,阿囡佢好鍾意架...

係呢,你地有冇聽聞預備班有冇親子旅行?一直都冇消息,如果有就好喇...

原帖由 Pigmunmun 於 09-11-20 10:11 發表
Hello AS_Baby:

嘉年華會當日我見到你們呀! 但我囝囝行得很慢, 我想上前叫你們都不能夠, 你囡囡怎樣?? 天氣時常變, 真的很容易著涼, 如果出街, 帶條小頸巾圍著她的頸, 飲多些水, 希望她快些康復!! (第一次的家長會, ...

王國長老

親子旅行會係1月舉行
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

回覆 2# AS_Baby 的文章

我囝囝都很喜歡上學, 生日會他都會很開心參與, 因為有他最喜歡的蛋糕吃!!!
如果今年學校真的會安排親子旅行就好了! 可以一起去玩

終於等到消息了,好開心1月尾有親子旅行 好期待呀!!
係呢,你地會唔會選擇BBQ呀?好似開心d但我又怕麻煩....

原帖由 AS_Baby 於 09-12-9 10:44 發表
終於等到消息了,好開心1月尾有親子旅行 好期待呀!!
係呢,你地會唔會選擇BBQ呀?好似開心d但我又怕麻煩....

我揀bbq, 亞囡自己揀架~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

好耐冇上babykingdom...係呀..好開心有親子旅行,仲要可以係星期六(因為我知好多學校都係平日去的)...我地都係選擇bbq.呀..你地的小朋友係邊班呀?? 我的囡囡係NA
班(太陽組),佢好鐘意返學...不過真係成日病(已經冇返好多日學)

請問各位媽媽會否帶小朋友去打流感針呢??

原帖由 貓咪館 於 09-12-17 09:05 發表
請問各位媽媽會否帶小朋友去打流感針呢??

我的兩個小朋友都有打流感針(是普通流感針, 不是豬流感), 因為我覺得小朋友返學, 有感冒的話好容易互相傳染. 妹妹已經是第二年打了.

最近有通告說nb班有3位小朋友出水痘, 好在我的囡囡在1歲時已經打左水痘針.

" border="0">

剛剛星期六的學校旅行好好玩呀. 校長老師們設計的幾個遊戲, 都很適合小朋友玩. 我們一家都玩得很開心. 不過我還未有時間upload相片.

請問知唔知新年需要派利是比老師OR嬸嬸嗎?

要否派利是,我諗係隨意的,不如買盒餅俾大家可能仲好...

原帖由 貓咪館 於 10-2-4 12:52 發表
要否派利是,我諗係隨意的,不如買盒餅俾大家可能仲好...

agree~~  我都會買野食~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!
‹ 上一主題|下一主題