用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今年升K2家長,你地會唔會因為小學派位,同小朋友轉K2呢 ...
go

今年升K2家長,你地會唔會因為小學派位,同小朋友轉K2呢 [複製鏈接]

如題.....
   0    0    0    0

MAYBE!有啲學校得K2先開班,SO 轉校系必然嘅事。
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

醒目開學勳章 王國長老

如果係有直升小學既幼稚園, 無幾多人會放個位出黎架bor
原帖由 砵砵豬 於 09-5-5 03:53 PM 發表
如題.....

of coz.. why not to give a try before it's too late. when your daughter is still young, there're more choices for her. once you entered a good kindergarten, you ll have less worries by the time you choose your primary school

但係k2係咪少學位d呢?? 多數人都一路直上啦吓嘛??

醒目開學勳章 王國長老

想插k2 or even k3, 當然係難d, 因為位少
我女以前讀真光, k2走左一個, 插返一個
不過我亦聽過人講k3插培正都有機的
原帖由 shalalaor 於 09-5-6 12:54 PM 發表
但係k2係咪少學位d呢?? 多數人都一路直上啦吓嘛??
‹ 上一主題|下一主題