用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬小學 協恩的小一自行派位
go

協恩的小一自行派位 [複製鏈接]

各位家長:
請問協恩小學在自行派位是抽籤還是選學生的呢?先謝。
   0    0    0    0

回覆 # 的文章

協小是抽籤派位的。

協恩跟足教署指引做,第一、二輪都係在教署抽獎,亦不收任何教署規定以外的資料。

如果有25分的沒去註冊, 是由20分補上, 還是變成協幼生叩門位?
jjagogo 該用戶已被刪除

回覆 1# jjagogo 的文章

協小叩門只予協幼生,叩門位多少則按當學年情况。協小會通過面試挑選協幼生。

15分可以話 1st round 一定唔得,第二round唔同區機會亦唔大,你亦唔會搏跨區,所以都可以話只可以等叩門。協小係話只俾協幼生叩門的,但係要睇當年有幾多位,而且係由小學校長揀學生去 interview 的,唔係自己去申請,換言之要叻至有機會。

原帖由 jjagogo 於 09-7-21 15:20 發表
請問如果是協幼生,只得15分,又不是住該區的,是否一定只可以等叩門呢?而協小叩門是否只留給協幼生呢?請指教。

原帖由 YN 於 09-7-25 22:45 發表
15分可以話 1st round 一定唔得,第二round唔同區機會亦唔大,你亦唔會搏跨區,所以都可以話只可以等叩門。協小係話只俾協幼生叩門的,但係要睇當年有幾多位,而且係由小學校長揀學生去 interview 的,唔係自己去申請,換言之要叻 ...

錦即係自行派位唔應該選佢??
同網的話, 就祇有博抽獎了, 對嗎?
[url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=38179&forum=3&221]家庭式廉價BB教學資源( 12.11.03)[url/]

Any bad comments on Heep Yan ?
:sm: Auntie_Winnie
‹ 上一主題|下一主題