用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 順德聯誼總會何日東小學 何日東既家長返嚟喇~2009年part 1 名單係POST#1 ...
樓主: boey
go

何日東既家長返嚟喇~2009年part 1 名單係POST#1 [複製鏈接]

原帖由 maggiew 於 09-8-19 18:40 發表

我囡囡叫 Crystal LAM  呀....

剛剛問我個女, 原來佢地一早已認識, 請問你囡囡係咪有讀公文架(恆福商場)???

係呀,我女有讀公文.佢返星期四嘅.

原帖由 QUEENIEK 於 09-8-19 19:15 發表
Hi Jackieman,

真係好, 有5個同學仔一齊入到,又咁啱有上來Babykingdom...希望下星期見到你們啦
==========================

主要係我上babykingdom咋,如果唔係都識唔到你地.

原帖由 jackieman 於 09-8-21 15:48 發表

係呀,我女有讀公文.佢返星期四嘅.

wooo... 原來真係你呀....亞女以前係返星期四架....暑假開始轉左去星期六...

昊昊聽日返小一喇 姐姐就升小四

呀仔話返咗一日學唔緊張喇~~
佢話時間好似好耐好長喎,放學回來都差不多要6:30才返到屋企。
琴晚講咗少少係學校ge嘢,仲好開心自己寫手冊,仲記得講通告幾時交,今日學校有得影相呀....等等...

係呢, 你地小朋友有乜同你哋分享呀??

醒目開學勳章

原帖由 dolphin 於 09-9-2 10:15 發表
呀仔話返咗一日學唔緊張喇~~
佢話時間好似好耐好長喎,放學回來都差不多要6:30才返到屋企。
琴晚講咗少少係學校ge嘢,仲好開心自己寫手冊,仲記得講通告幾時交,今日學校有得影相呀....等等...

係呢, 你地小朋友有乜同你哋 ...

亞囡話影相前後有得睇智慧龍 movie , 關於筆順既 ...

今日正式上課,背着大書包,軒斬話上唔到樓梯,班主任便和他乘電梯. 媽說明天一定要和其他同學仔一齊行樓梯呀.你又不是跛子,小小辛苦一定要克服呀!!真激死!!!唉!!

唔記得比錢仔仔,所以無得影相!!唯有自己帶!!哈哈

===============================
quote]原帖由 carrie123 於 09-9-3 10:08 發表

亞囡話影相前後有得睇智慧龍 movie , 關於筆順既 ... [/quote]

Hi Jackieman,

開學那天,唔知邊個係妳.見妳有上Facebook, Pls add me (Queenie Kwong)
BYE
================================

原帖由 jackieman 於 09-8-21 15:56 發表

主要係我上babykingdom咋,如果唔係都識唔到你地.

原帖由 QUEENIEK 於 09-9-3 23:36 發表
今日正式上課,背着大書包,軒斬話上唔到樓梯,班主任便和他乘電梯. 媽說明天一定要和其他同學仔一齊行樓梯呀.你又不是跛子,小小辛苦一定要克服呀!!真激死!!!唉!!

唔記得比錢仔仔,所以無得影相!!唯有自己帶!!哈哈

=== ...
咁都得,老師又幾好喎~

昊昊返左幾日,一路都好ok,最開心係小息時會見到姐姐,一放學兩姐弟就講到唔停口 而家少左鬧交,多左學校既話題

我UP左名單去#1

我仔的課室上午校有小朋友患h1n1, 所以今日佢都調咗去3/F上堂呀,原先的課室就消毒。希望學校唔好再有新個案啦!

原帖由 dolphin 於 09-9-7 22:39 發表
我仔的課室上午校有小朋友患h1n1, 所以今日佢都調咗去3/F上堂呀,原先的課室就消毒。希望學校唔好再有新個案啦!
希望唔好再有啦!唔想停課呀!

係呀,仔仔話調咗去3/F上堂!! 都有叫仔仔戴口罩上堂,小息到操場便可除下!!
請問各家長習慣睇家課冊的SHORT FORM未??頭幾天,真係唔知边本打边本,現在開始按接受了.....
++++++++++++++++++++++++++++++

原帖由 dolphin 於 09-9-7 22:39 發表

返咗一個月學啦, 你哋的小朋友怎樣呀???
我仔仔好喜歡返這間小學呀, 佢覺得好開心學多咗嘢。
10月尾就第一次測驗啦, 真係有點緊張呀~~

請問各家長有冇參加課外活動?今天仔仔早上上英文班.只得一位同班同學咋!!
好快就測驗,唔多唔少實有點緊張,不知從何入手幫佢,靠平日温習及吸收吧!!順其自然吧,哈哈,(講就易)...

++++++++++++++++++++++++++++++

原帖由 dolphin 於 09-10-5 16:02 發表
返咗一個月學啦, 你哋的小朋友怎樣呀???
我仔仔好喜歡返這間小學呀, 佢覺得好開心學多咗嘢。
10月尾就第一次測驗啦, 真係有點緊張呀~~

考試啦,大家要加油

醒目開學勳章

原帖由 jackieman 於 10-1-9 17:01 發表
考試啦,大家要加油

我晌 facebook add 左妳
pls confirm

收到

何日東下3C有無家長呀

‹ 上一主題|下一主題