用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2009 派位試算表 (停用, 請於升中資料下載區自行下載) ...
樓主: khmama
go

2009 派位試算表 (停用, 請於升中資料下載區自行下載) [複製鏈接]

khmama
多謝你解答.我又想問如果我住址証明只有差响.可唔可以.因為其他証明都是我哥哥名字.
原帖由 khmama 於 09-7-8 22:28 發表

你要經學校提交申請, 包括住址證明. 到統一派位前, 學校會派發你所屬個區既'中學一覽表', 唔會搞錯.

Hi Khmama,

I need one. Pls pm to me.Thank you!

試算表

Hi Khmama

May I also have one copy?

Thank you.

Excel copy

Dear Khmama

May I also have one copy? My daughter will study in P6 in 2009 Sep.

Please PM me. Thank you

P.6 in Septt

Khmama,

你好! 我都想問下, 因為小朋友今年升 P.6-& her result is P5-last exam. is  A,B,B, & B ...Pls advise how to classify the band of her result.

想問下升中選校/派位是根據就讀小學?
因 MY DAUGHTER 於 T.K.O就讀, 家住HAPPY VALLEY

因我對很多資料也不太清楚, 我想為來年做準備, 可否send派位試算表給我, 並請指教如何計算派位 !!

MY EMAIL ADDRESS : [email protected]

Khmama,

Can U send me 派位試算表!

Thanks!

[email protected]

原帖由 khmama 於 09-7-9 21:33 發表

佢個case係邊緣人, 正常既band1生, 會選本區英中第一. 如果放他區做第一, 競爭會少o的, 除非超級英中, 因為本區有多位既英中, 唔會有人咁搏. 所以萬一你係band1尾,抽到既機會大. 如果你係band2頭, 本區英中多數冇 ...

回覆 1# AudreyMan 的文章

我的小兒就來升P5,成績真是麻麻,已家開始頭痛緊升中選校,以現在他的成績我估最多是BAND 2,想麻煩你給一份表格,我想搜集多的資料,督促的小朋友要更加努力. 多謝晒!

不記得留電郵添 [email protected]
Hauma

Sent already, please check mailbox.
:D

原帖由 CCCHUNG 於 09-7-10 14:00 發表
Khmama,

你好! 我都想問下, 因為小朋友今年升 P.6-& her result is P5-last exam. is  A,B,B, & B ...Pls advise how to classify the band of her result.

想問下升中選校/派位是根據就讀小學?
因 MY DAUGHTER ...

首先你要知囡囡既級名次, 然後問學校考第幾係band1, 抽獎可以跟學校或住址. 灣仔網好過將軍澳, 如果你唔係band1尾, 最好轉番跟住址.

Hi,khmama

寶血上智 vs St. Mary
這兩間比較,那一間比較好?

油天小五第一次呈分,考33/173;
除了中文取B,其他取A;
如果六年級也是這樣的成績,
報考寶血上智有沒有機會取錄?

Hi Khmama,

Many Thanks!

Hi Khmama

我兩個女 今年9月升p.6, 第1次呈分細女是中(A),英(A),數(A),常(A),音(A),視(B),大女中(D),英(A),數(B),常(B),音(C),視(C), 讀聖公會基顯小學(牛頭角)希望可以參考你的試算表作準備, 在 Kwun Tong 綱屬 band 幾 ?
thank you !

my email: [email protected]

原帖由 mega_yi1 於 09-7-10 23:59 發表
寶血上智 vs St. Mary
這兩間比較,那一間比較好?

油天小五第一次呈分,考33/173;
除了中文取B,其他取A;
如果六年級也是這樣的成績,
報考寶血上智有沒有機會取錄? ...

其實兩間都係好學校, 無須比較, 英文程度St. Mary會高o的. 上智係深水埗女仔既首選, 競爭好大, 以你呢個成績機會好微.

Sent already, please check mailbox.
:D

原帖由 twinsgirl 於 09-7-11 12:40 發表
Hi Khmama

我兩個女 今年9月升p.6, 第1次呈分細女是中(A),英(A),數(A),常(A),音(A),視(B),大女中(D),英(A),數(B),常(B),音(C),視(C), 讀聖公會基顯小學(牛頭角)希望可以參考你的試算表作準備, 在 Kwun Tong 綱屬 ba ...

你要知道級名次同學校band1,2,3既%, 先知道囡囡banding. 你個細女成績好, 應該係band1, 大女要加把勁, 尤其是中文科.

原帖由 ksw 於 09-7-9 21:53 發表
khmama
多謝你解答.我又想問如果我住址証明只有差响.可唔可以.因為其他証明都是我哥哥名字.

差餉應該可以, 以前轉貼過教育局轉網手續, 依家搵唔番. 你到需要轉網時可以上教育局再睇下.

原帖由 Cic 於 09-7-9 16:25 發表
Hi Khmama

我Son 今年9月升p.6, 但成績都是中間, 希望可以參考你的試算表作準備, 佢成績現階段中等, 在 Kwun Tong 綱屬 band 幾 ?
thank you !

my email: [email protected] ...

你可以問下學校或者o的去屆家長中等成績屬band幾.

原帖由 sweetybaby88 於 09-7-9 13:45 發表
吾好意思,想請問妳如何知道一所中學是屬於band幾?thanks

其實中學冇分banding既, 所謂banding, 視乎佢收既多數係band幾既學生. 英中(唔計直資)因為受歡迎, band1生爭住入, 所以都係band1. 要知間學校banding就要收料, 冇官方網講學校banding既.
‹ 上一主題|下一主題