用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大埔band1,你哋會點填?
go

大埔band1,你哋會點填? [複製鏈接]

如題,請各位有興趣的話,發表一下!
   0    0    0    0

其實你自己心水係邊間?

大埔有5間EMI, band 1 可以填哂,視乎你心水,個人應為冇理由擺間中中入頭5名,會好唗! MST &  迦密一定多人填 甲1& 乙1..

個人愚見 : 1)MST / 迦密栢雨
                    2)王肇技/沐恩
                    3)恩主教

哈哈!我比較進取會搏,這是我預計的策略,可惜呀仔第三次呈分試跌band , 我都煩緊band 2 中中, 你有冇意見分享下!

我心目中也是這樣.今天老師提議band2的可選擇(有名次)1.救恩2.何郭佩珍3.圓玄4.聖道5.神召會康樂6.孫方中...後尾的我忘了!希望可以幫到妳!
原帖由 anivan911 於 09-4-24 20:05 發表
其實你自己心水係邊間?

大埔有5間EMI, band 1 可以填哂,視乎你心水,個人應為冇理由擺間中中入頭5名,會好唗! MST &  迦密一定多人填 甲1& 乙1..

個人愚見 : 1)MST / 迦密栢雨
                    2)王肇技/沐恩
       ...

原帖由 chrisjones 於 09-4-24 20:59 發表
我心目中也是這樣.今天老師提議band2的可選擇(有名次)1.救恩2.何郭佩珍3.圓玄4.聖道5.神召會康樂6.孫方中...後尾的我忘了!希望可以幫到妳!

唉!今日問老師個banding組別係教育局比定係學校自己計,佢話教育局係唔會比學校,that's mean 係學校自己計,佢俾我仔全港 in band 1, but NT6 in band 2,再問detail 啲,佢話我仔 between  band 1尾 & band 2 頭,因為教育局有個調整分數,穩陣喲擺band 2 啦!

唉!死得啦!擺band 2 中中係穩陣, but 我想入EMI 呢!
如果擺一間band1尾EMI in ParT B 1st choice , 有冇chance ? Please advice ?
‹ 上一主題|下一主題