用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 2010年入讀k1 的幼稚園
go

2010年入讀k1 的幼稚園 [複製鏈接]

想知道報讀2010年k1的培正幼稚園, 幾時接受報名
   0    0    0    0

i want to know too!

Me too~!  但請問學費幾多, 2010還有資助嗎?

和以下哪間比較好?

約克英文小學暨幼稚園

九龍塘宣道幼稚園

I want to know too.

I called its hotline but only answering machine.
I sent message to its mailbox but system blocked.
I search its web-site but didn't mentioned.

~~~If anyone know, please inform me also.

for your reference...............

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1044245&extra=page%3D3

原帖由 Conzone 於 09-6-11 15:51 發表
I want to know too.

I called its hotline but only answering machine.
I sent message to its mailbox but system blocked.
I search its web-site but didn't mentioned.

~~~If anyone know, please ...

me too... 各位媽咪, 有無人知否培正開始派k1 form未? 我打過電話,但只是錄音, 而上佢地網又無特別提及啊?
囝囝: 爸爸和媽媽希望你健康快樂成長

2010年入讀k1 的幼稚園

他說九月打去問

原帖由 KS68 於 09-6-15 23:36 發表
me too... 各位媽咪, 有無人知否培正開始派k1 form未? 我打過電話,但只是錄音, 而上佢地網又無特別提及啊?
你可以九月一号打去問因為學校現在放假所沒有人聽其實我今年都會幫女女報培正知到第一時間說給你們聴!

原帖由 KS68 於 09-6-15 23:36 發表

大家唔駛咁心急, 培正無咁快會有資訊的
我大仔今年係培正升k3, 細仔今年都係要報升k1, 其實培正網頁會update 有關資料, 到時可跟大家報料

原帖由 pamelaywy 於 09-8-1 15:18 發表

大家唔駛咁心急, 培正無咁快會有資訊的
我大仔今年係培正升k3, 細仔今年都係要報升k1, 其實培正網頁會update 有關資料, 到時可跟大家報料

我朋友的仔仔都想入培正呀!
是否直升小學?

原帖由 希爾達 於 09-8-19 12:01 發表

我朋友的仔仔都想入培正呀!
是否直升小學?

是, 所有培幼的都直升小學

原帖由 ADA05082007 於 09-4-23 12:20 發表
想知道報讀2010年k1的培正幼稚園, 幾時接受報名

剛剛到培幼的網頁, 看到有關報讀k1的有關情況
大家可以到網頁看看
http://www.pcps.edu.hk/2008kindergarten/knews/20090901.swf

醒目開學勳章

Thank you for sharing

我上次上website search 說培正小學可在201?年能變津校, 到時沒有一條龍, 是真嗎?

原帖由 kc_united 於 09-9-14 14:25 發表
我上次上website search 說培正小學可在201?年能變津校, 到時沒有一條龍, 是真嗎?

不是, 我剛參加了k3升小的家長會, 情況是倒轉,
為了一條龍,  培中會由津校轉成直資以配合培小

我下年都想幫囝囝報培幼,想問下份報名表有無話培中幾時轉直資?學費幾多錢?

培正中學係咪政府律貼?要交學費嗎?

培正中學係咪政府律貼?要交學費嗎?
http://i185.photobucket.com/albums/x197/chapman_cheung/MuiJan2008.gif

原帖由 rats 於 09-11-22 07:01 發表
昨日在小學的家長會,校長說共收到近三千個幼稚園入學申請表。嘩!3000爭240個位。

only 8 in 100!!
very difficult!!
‹ 上一主題|下一主題