用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 第三次呈分成績應該有了
go

第三次呈分成績應該有了 [複製鏈接]

有無人升了或者是跌了Banding,選校策略如何,分亨一下!
   0    0    0    0

請問你屬邊區?

我學校剛通知, 我仔 banding 跌了,
因3次呈分試, 中文&常識拉低了,
好慘, 現在去到 band 2 尾.
老師話畢業試一定要考好d, 可能
可以拉返上 band2中, 我是官塘區
好開心加入這個大家庭............

原帖由 beauty-wife 於 09-4-22 19:10 發表
我學校剛通知, 我仔 banding 跌了,
因3次呈分試, 中文&常識拉低了,
好慘, 現在去到 band 2 尾.
老師話畢業試一定要考好d, 可能
可以拉返上 band2中, 我是官塘區 ...

但係呈分試已報完了,老師的意思可能是要仔仔考好畢業試,可以容易d去叩門!不要氣餒,升中後還有漫長的仗要打!我要到星期五才知成績,這幾天也不好受,唉!仲慘過自己當年升學,會考...

Dear [email=Johnny@klnbay]Johnny@klnbay[/email],

想多口問句, 你儿子不是給SPCC收咗嗎?
最後是否放棄? 能否分享一下, 謝謝!

回覆 # 的文章

我的小朋友情況一樣, 是九龍城區, 可以怎樣撰, 請給一些意見.

Thanks

我和你一樣要到星期五才知成績,今次英文科跌了,這幾晚也睡不好,放榜那天我一定便熊貓。

原帖由 heidili1997 於 09-4-23 11:23 發表
我和你一樣要到星期五才知成績,今次英文科跌了,這幾晚也睡不好,放榜那天我一定便熊貓。

可以分享一下妳是那一區嗎heidili 1997?我是大埔區.明天出了成績再同妳分享!

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

尋日我個女放學返黎,雖然25/4先家長日,但班主任提早同佢講她係屬於band 1成績學生,希望大家小朋友可以派到心水中學就好l

原帖由 yinyin.mami 於 09-4-24 16:32 發表
尋日我個女放學返黎,雖然25/4先家長日,但班主任提早同佢講她係屬於band 1成績學生,希望大家小朋友可以派到心水中學就好l

我地21/4 就開左家長會,你地今日先開,咪填表會好趕?我地21/4 派左格仔表既COPY,老師要家長這幾天填番去,比老師改一下(當然最終都係家長決定)下星期一再派ORIGINAL,30/4要交回學校,因4/5前要上晒教育署。

我大仔好彩第一次考得好好,第2次越考越差,今次音樂少左20分、數學少左10分,咁就無左百幾分。慶幸仲補住BAND ONE,如果考多幾次呈分試,都唔知跌到落BAND 幾,阿仔抵受不住長期作戰。

醒目開學勳章

原帖由 BB2WONG 於 09-4-24 16:48 發表

我地21/4 就開左家長會,你地今日先開,咪填表會好趕?我地21/4 派左格仔表既COPY,老師要家長這幾天填番去,比老師改一下(當然最終都係家長決定)下星期一再派ORIGINAL,30/4要交回學校,因4/5前要上晒教育署。

我大仔好彩第一次 ...
我個女間學校又係比份升中選校copy給家長用鉛筆填,然後到家長日給班主任過目再給與意見,所以我同我先生尋晚已經選好晒心儀的中學,因為知道了自已個女既banding就知道大概選既學校,到下星期學校派正本都仲有一星期部署選校
‹ 上一主題|下一主題