用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛剛收到九龍塘宣道幼稚園call....waiting list ...
go

剛剛收到九龍塘宣道幼稚園call....waiting list [複製鏈接]

Hello, 各家長....我個女是waiting list, 今天下午收到九龍塘宣道幼稚園來電,  叫明天去交留位費.....
我真的好開心!
   0    0    0    0

恭喜你呀!請問你之前有無寫求位信呀?

謝謝!
有寫留位信呀!...其實面試當日, 我女女全部都答曬, 所以之前得waiting, 我都有D..失望!..可能係細女(十月尾出世), 今天真的很開心!

ME 2,真係好開心,感謝主

原帖由 Barbarasin 於 09-4-22 16:20 發表
Hello, 各家長....我個女是waiting list, 今天下午收到九龍塘宣道幼稚園來電,  叫明天去交留位費.....
我真的好開心!
[/url]

tupytupy, 請問....你個仔係咪就係0607嘅宇宙大王呀?

火星人媽咪

原帖由 tupytupy 於 09-4-22 17:25 發表
ME 2,真係好開心,感謝主

今天....交咗留位費了!

原帖由 Barbarasin 於 09-4-22 16:51 發表
謝謝!
有寫留位信呀!...其實面試當日, 我女女全部都答曬, 所以之前得waiting, 我都有D..失望!..可能係細女(十月尾出世), 今天真的很開心!

恭喜你啊,我個仔都系全部答啱晒啊,老師總贊佢叻,但都系waiting,晤知總有冇機會呢?期待

我都係宣道waiting 媽媽,今日打過電話去問,佢哋話要通知嘅都通知晒啦!仲話waiting無優次,只係某位老師負責取錄的學生不來,就留個位俾同一老師面試的其他人,但又講唔倒篩選嘅原則,我好失望啊,因我之前都寫咗封求位信,但都係無用!

[quote]原帖由 sumyiuma 於 09-4-23 14:15 發表
我今日都交咗留位費, 下午班, 我諗都係睇好唔好彩多, 因為而家D小朋友個個都好叻,
唔同我地以前.
我諗係16/5做完校服後應該有更多人唔讀會放番D位出來.

哈哈,無錯啦,係呀,我係宇宙大王媽咪呀

你近來好嗎?3個小寶貝乖唔乖呢?

原帖由 buu0605 於 09-4-23 09:31 發表
tupytupy, 請問....你個仔係咪就係0607嘅宇宙大王呀?

火星人媽咪
[/url]

yeah,我今早都交左喇,安樂晒呀

原帖由 Barbarasin 於 09-4-23 13:53 發表
今天....交咗留位費了!
[/url]

我個囡都係waiting list,都係下午班,咁大家係同學仔囉~

hahaa.....你好!  在這版相認了, 可惜火星人未能見吓宇宙大王, 火星人去St Cat呀.

三個火星人日日都轟炸我個基地, 孖B又已識行識走, 擒高擒低, 互推互咬......我開始慣了, keep 住個靚樣先

原帖由 tupytupy 於 09-4-23 14:36 發表
哈哈,無錯啦,係呀,我係宇宙大王媽咪呀

你近來好嗎?3個小寶貝乖唔乖呢?

oic,我以為大家會做同學仔添hehe

hahahaha,你都好叻啦,3個都仲keep到靚靚樣,我1個都一早走晒樣喇

原帖由 buu0605 於 09-4-24 09:32 發表
hahaa.....你好!  在這版相認了, 可惜火星人未能見吓宇宙大王, 火星人去St Cat呀.

三個火星人日日都轟炸我個基地, 孖B又已識行識走, 擒高擒低, 互推互咬......我開始慣了, keep 住個靚樣先

...
[/url]

My son is also on waiting list too, but I didn't send a 求位信.  Any mama (got accepted) can pm me a sample copy of 求位信?  Thanks a lot!!!!
原帖由 sumyiuma 於 09-4-23 14:15 發表
我都係宣道waiting 媽媽,今日打過電話去問,佢哋話要通知嘅都通知晒啦!仲話waiting無優次,只係某位老師負責取錄的學生不來,就留個位俾同一老師面試的其他人,但又講唔倒篩選嘅原則,我好失望啊,因我之前都寫咗封求位信, ...

係呀! 咁16/5見面相認呀!  方便的話可以到時約埋!
原帖由 grass0720 於 09-4-23 23:55 發表
我個囡都係waiting list,都係下午班,咁大家係同學仔囉~

SENT 咗比你啦! 不過我唔此寫呢D架!仲加埋自己點解想讀呢間, 同埋有其他學校收咗但點解要想入呢間! 我係一份野咁SENT去架!

原帖由 boazmama 於 09-4-25 18:14 發表
My son is also on waiting list too, but I didn't send a 求位信.  Any mama (got accepted) can pm me a sample copy of 求位信?  Thanks a lot!!!!

i also want one ah, can u share with me ah? as i also want to write a letter due to waiting too...thanks
原帖由 Polly627 於 09-4-25 18:50 發表
SENT 咗比你啦! 不過我唔此寫呢D架!仲加埋自己點解想讀呢間, 同埋有其他學校收咗但點解要想入呢間! 我係一份野咁SENT去架!

原帖由 Polly627 於 09-4-25 18:50 發表

Can I have sample copy of 求位信?please PM,thanks...

Both sent, please check PM
原帖由 Dorisdoris 於 09-4-26 08:56 發表

Can I have sample copy of 求位信?please PM,thanks...
‹ 上一主題|下一主題