用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ ...
樓主: Vianne媽咪
go

09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ [複製鏈接]

我地都係gold group am class ah!! 我個女叫堯堯或Kayla!

原帖由 kamtai 於 09-7-7 17:50 發表
hi,我囝囝係gold group am class,8月我會帶佢返學到9月先搭校車。我打算買1套運動裝2套校服,應該夠呱。

kamtai同兜仔媽媽,
你地亞b點呀?認唔出邊個個係你地個寶貝喎!我只係同堯堯返左等一日,之後兩日都係姨婆同佢返,你地坐邊到架?我地坐近門口個張機枱,個班多數都係男孩子,所以認唔出你地呀!

原帖由 kamtai 於 09-7-30 17:45 發表
hi....兜仔媽媽 & sheffield,返學見啦!!

lable貼好似唔洗喎~~

hi kamtai,
係呀,之後就係姨婆送返學啦!堯堯ok,冇喊過,返得好開心呀!miss kwok打過3次電話比我,都話佢ok,有玩,仲話比老師聽爸媽同佢去disney玩水水呢!佢依加成日都係屋企唱校歌,但就唱黎唱去都係"迦南稚稚園,老師愛我們",又成日唱"吹波波"隻歌…睇黎佢好開心呢!好好彩,金組唔多小朋友喊,所以進度較好。我地有朋友在黃組和藍組,聽講話好多小朋友喊,喊到除左食茶點外就乜都做唔到…
如有將來有家長會或親子活動,我地到時相認啦!你PM話比我知你亞b叫乜名吖,我問下我亞b識唔識佢吖!

kamtai,
堯堯都有祈禱,在未返學前我地都有祈禱食飯習慣,學左食茶點個祈禱之後,佢係屋企都跟埋學樣用嘅禱文,你話返學嘅影響幾犀利,屋企一年的習慣都唔夠學樣幾個星期…佢琴日又唱左新歌"this is the way i wash my face, wash my face..."仲話miss kwok佢刷牙仔同"朗口boo水"添!佢已經開始學做miss kwok了,佢要我地拍手同唱歌,有時仲要點名,要我地舉手講"到"。

jeje,
希望你bb都開心唔會喊,小朋友好快會投入!我覺得miss kwok都ok架!起碼我個女都好鍾意佢吖!

好難答你…我諗要視乎邊方面…你bb是否已開始上學?如已收左又要開始返學,我諗你要同老師說明,等佢地比多少少attention囉!

原帖由 我係女仔 於 09-8-27 00:07 發表
咁我想問下如果小朋友發展遲援既, 老師同嬸嬸幫唔幫到佢

完全冇聽過呢d野喎!點會成班小朋友上堂,有d就上一個鐘就去左,有d就上兩個鐘就走左,如果係咁,來來返3個鐘的小朋友都會想走架!

哦!原來係咁。
佢地有咁多安排,如果唔亂都好犀利呢!

原帖由 jeje 於 09-9-1 15:53 發表
今日問清楚Miss Kwok 啦, 原來佢地會開另一班專for 未上過8月班嘅小朋友, 時間就好似8月班嗰d 咁頭3日返1個鐘(家長可陪), 然後返2個鐘, 再之後就返自己本來嗰班上3個鐘, 係睇小朋友情況而定幾時可以返3個鐘. ...

返啦,豬流感已太普通啦,普通感冒更加避無可避。堯堯上個星期一唔舒服早退,成個星期都冇返學,我又唔可以比佢同屋苑其他嘅小朋友玩,係屋企好悶唔開心,又忟忟…星期1返番學就好開心啦!順其自然啦,咪當儲抵抗力囉…
‹ 上一主題|下一主題