用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
樓主: kwokwotin
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

同學仔,你o地有無報到個8月預備班呀,我唔會報啦,因為o個個時間我個女要午睡,仲有1-3呢個時間都唔同返學時間,唔通去到9月份又再適認過。

醒目開學勳章

原帖由 Smallpigbb 於 09-6-29 08:41 發表
同學仔,你o地有無報到個8月預備班呀,我唔會報啦,因為o個個時間我個女要午睡,仲有1-3呢個時間都唔同返學時間,唔通去到9月份又再適認過。

其實我都好似你咁諗, 不過如果俾佢去過玩吓, 可以適應上好d! 老公仲話可以問問老細, 可唔可以就就 (佢响附近返工) 陪阿仔上~

我尋日見到個舊同學, 佢個仔都會讀am, 佢就擔心停讀問題~

原帖由 kerkermui 於 09-6-29 10:03 發表

其實我都好似你咁諗, 不過如果俾佢去過玩吓, 可以適應上好d! 老公仲話可以問問老細, 可唔可以就就 (佢响附近返工) 陪阿仔上~

我尋日見到個舊同學, 佢個仔都會讀am, 佢就擔心停讀問題~ ...

我都有返緊PG,唔會停囉,所以都會有返學o既感覺,都係o係隔離咋,(返迦南PG)o甘主要係個地方o既分別囉。

DEAR ALL

出售km nursery 書包,apron,鞋袋全套9成新. all 共售$100
謙謙已在9月15號出世喇!2.6kg 全人乳 一個月 3.88kg 二個月 5.95kg 三個月 7.33kg 五個月 8.35kg 六個月 9.21kg 七個月 9.42kg 八個月 9.51kg

暑期playgroup

已收到信我個仔係9月am class0307

仲有我囝囝 Ronn 07/07, 大家好! ^_^
我都有報 summer playgroup, 依家好似已經full晒啦.
有冇同學仔都係住TKO呀? 會唔會搭校車呢?

How much is the school bus from TKO to KM? And how many mins does it take?

From TKO to KM is around $800.

我係西貢蠔涌新村去九龍塘要950蚊

我係西貢蠔涌新村去九龍塘要950蚊而且要轉車

我都剛收到信, 我兒子是07/07  Him Him
因無咁多假, 所以無apply summer playgroup

原帖由 RonnRicc 於 09-7-11 02:00 發表
仲有我囝囝 Ronn 07/07, 大家好! ^_^
我都有報 summer playgroup, 依家好似已經full晒啦.
有冇同學仔都係住TKO呀? 會唔會搭校車呢?

Hi Ronn媽媽,我地都係住將軍澳,如無意外我地都會俾仔仔坐教車,阿仔係08/07,不過同開都係07/07既bb玩。我地係番pm class,阿仔都會番summer playgroup喎,到時可以一齊玩。

Hello得巴媽媽,

好呀,原來有咁多將軍澳同學仔!Summer Playgroup 可以一齊玩啦! 不過Ronn係讀上午班, 我試緊轉下午班, 不過未知得唔得呀。

你地Summer Playgroup會搭咩車去九龍塘呀?

醒目開學勳章

原帖由 RonnRicc 於 09-7-17 00:45 發表
Hello得巴媽媽,

好呀,原來有咁多將軍澳同學仔!Summer Playgroup 可以一齊玩啦! 不過Ronn係讀上午班, 我試緊轉下午班, 不過未知得唔得呀。

你地Summer Playgroup會搭咩車去九龍塘呀? ...

轉pm, 應該無問題, 除非佢唔幫你搞..
因為有好幾個小朋友排緊隊轉am~

原帖由 RonnRicc 於 09-7-17 00:45 發表
Hello得巴媽媽,

你地Summer Playgroup會搭咩車去九龍塘呀? ...

我等緊轉am, 之前問過另一個媽媽對調但佢未confirm轉唔轉, 如果你已經通知學校介唔介意同我對調?

Hello得巴媽媽,

Hi Ronn媽媽,

Hehe,我其實係Adrian媽媽至真,我俾阿仔番下晝班係因為想佢有多d時間接觸英文,如終屋企都係同佢用廣東話多。另外我地住得遠,番朝早要好早起身呢。

個度其實係九龍塘行好遠,太子站又係。不如我pm你,可以傾吓點番summer playgroup。

大家可否比D意見呀,我亞仔係屋企係講英文,唔知返am會唔會聽唔明老師講野而覺得佢無反應.另再想問吓大家會否用学校提供嘅医生做健康檢查呀或有無好介紹(tko)區

醒目開學勳章

原帖由 bosco媽咪 於 09-7-17 22:10 發表
大家可否比D意見呀,我亞仔係屋企係講英文,唔知返am會唔會聽唔明老師講野而覺得佢無反應.另再想問吓大家會否用学校提供嘅医生做健康檢查呀或有無好介紹(tko)區 ...

完全唔識廣東話~ 可能唔係幾好喎.. 你會唔會同老師傾傾先好d呀?

乜學校有提供医生架? 無留意添~
其實你去睇開個医生度咪得囉! 上次(本來諗住插班)我都係揾打針個医生幫我寫~ 今次呢張我都會揾返佢!

原帖由 kerkermui 於 09-7-17 22:45 發表

完全唔識廣東話~ 可能唔係幾好喎.. 你會唔會同老師傾傾先好d呀?

乜學校有提供医生架? 無留意添~
其實你去睇開個医生度咪得囉! 上次(本來諗住插班)我都係揾打針個医生幫我寫~ 今次呢張我都會揾返佢! ...

係呀,學校有個醫生個名叫做趙長城,但我會睇返自己個兒科醫生。

我今日打過電話去學校問話多數會安排8月最後一個星期六會有家長會,跟住1/9就開學喇。
‹ 上一主題|下一主題