用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 曾參加過Smart Kids' Club講座or購買過學習工具者, 請進 ...
go

曾參加過Smart Kids' Club講座or購買過學習工具者, 請進... [複製鏈接]

醒目開學勳章

各位家長, 有沒有聽過Smart Kids' Club這個為會, 他有些像廸士尼美語世界的, 但比廸士尼好些, 不過其教材都係貴, 請問各位家長, 有沒有人用過佢地的教材? 齊來發表一下意見吧!
   0    0    1    0

我用緊,個女7個月開始用,而家15個月,未見成效(因為未識講話),但見佢係開始理解到個內容,起初無表情到而家某D位會哈哈笑同拍手, 而家佢對英文台個反應大過中文台,之但係我兩公婆成日唔係屋企,好少人同佢講野,得個印印同套碟,所以佢15個月都未識講廣東話,反而識少少印尼話. 我試過俾WORLD FAMILY隻DEMO個女睇,幾次都無咩反應,可能個節奏比ENGLISH TIME個套慢些.
個仔而家3個月,睇碟已經識笑,但都未知成效.

我都想知,
佢地套教材真係好貴~~~

係米因人宜議、好似話睇碟陪住好D會理觧多D喎

我都有買,但好小用,吾得閒,仲想賣出呢.

幾錢到一套,我都諗緊買Disney定呢個好,可唔可以PM我個價錢。Thanks

咁要成二萬蚊一套,用幾耐?

其實可能有D家長既小朋友用完之後,屋企無其仔小朋友用到,都可平放比其他有需要既MAMA.

唔知有你家長會放呢?大概會係原價幾多折到?
我家姐可能會有興趣要 

原帖由 wendy614 於 09-5-13 02:43 發表
我以前都做過呢間野,我記得都成2萬蚊套,
有d家長會買比小朋友用,聽有d家長講佢小朋友都玩得好開心,我做左幾個月所以唔知道佢地用成點~

其實迪迪尼定Smart Kid個套好D?

有無家長用緊呢?

I received a call from them, they are selling Noddy English World at $4000, pay by 12 months instalment, not too bad la... the whole set got 16 DVDs, 16 storybooks and 16 CDs.  

I am thinking if i should buy or not, the sales said the set is aim for K1 to P2.

HELLO!

我啱啱買咗Full Set,我覺得佢同Disney差唔多價錢,但係cover嘅嘢比較全面,品德,Creativity,Maths,通識樣樣都有!

當然我仲未見到成效,但係起碼我自己都好有興趣睇先啦!

Salpaut,

本人於四五年前買了這套English Time教材。我覺得它教的文法很好,尤其tense 方面,每當囡囡考試我都會讓她看DVD當溫書。它的CD Rome其實都很好玩,不過程度較高,小朋友要大些才能玩。其實討論區有個topic ”用梗English Time既媽咪一齊分享下內有很多用家分享,你可以去看看。

原帖由 salpaut 於 09-4-3 12:13 發表
各位家長, 有沒有聽過Smart Kids' Club這個為會, 他有些像廸士尼美語世界的, 但比廸士尼好些, 不過其教材都係貴, 請問各位家長, 有沒有人用過佢地的教材? 齊來發表一下意見吧! ...

我由BB new born 開始用, 用左幾個月BB都好似無乜反應咁既....

我囡囡剛7個月,剛剛買左BABY PK + ENGLISH TIME FULL SET, 睇左一個星期。

剛買了並於昨晚收貨, 始知原來沒有廣東話, 只有國語及英文(但講國語的比例都幾多), 是有點失望!

原帖由 fatping1 於 09-5-14 23:42 發表
I received a call from them, they are selling Noddy English World at $4000, pay by 12 months instalment, not too bad la... the whole set got 16 DVDs, 16 storybooks and 16 CDs.  

I am thinking if i sh ...

請問有無人知道English Time Sales
Victor Wong售後服務好嗎?

原帖由 rosewong 於 09-6-4 11:33 發表
剛買了並於昨晚收貨, 始知原來沒有廣東話, 只有國語及英文(但講國語的比例都幾多), 是有點失望!

What do you mean by "講國語的比例都幾多"?  I thought 國語及英文 can be played separately, just like our normal movie DVDs???

醒目開學勳章

我今日都上咗去睇, 而家英文個套要3萬幾蚊, full set要5萬幾, 我諗緊需唔需要買....

係啦, Joeff, 你係因為佢樣樣有所以揀佢而唔揀disney? 你買嘅係咪包埋baby pack架? 有冇其他野e.g. 會籍?

原帖由 Joeff 於 09-5-16 23:51 發表
我啱啱買咗Full Set,我覺得佢同Disney差唔多價錢,但係cover嘅嘢比較全面,品德,Creativity,Maths,通識樣樣都有!

當然我仲未見到成效,但係起碼我自己都好有興趣睇先啦! ...
‹ 上一主題|下一主題