用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

民生 K2

想問吓你地而家讀緊K2, 下學期開始先生會比張紙小朋友默吓書, 有英文, 中文生字, 你地d小朋友係唔係全部都識呢, 如果唔識, 先生係唔係都會打比你地, 投訴吓, 叫多d溫書, 如果唔係會影響升唔到小一, 好認真, 真大壓力, 抑或係個別班主任呢?

MKY,
我個女都係k2, 老師暫時都未試過打黎講秘密遊戲既問題.
so far亞囡都OK.
不過聽人講老師真係會因為成績而唔俾佢地升小一,
我諗老師都係想家長多同小朋友溫習.
希望幫到你啦.

我囡囡班主任又無打過電話比我喎
我諗錯一個半個都好正常,我囡囡都唔係次次100分架,有時都會錯一個字,例如石字,佢會寫右。
我每日都會比啲課外練習囡囡做,中英數、寫字、串字等等,只要每日keep住温習就ok,唔好比咁大壓力自己

原帖由 MKY 於 09-4-2 16:14 發表
想問吓你地而家讀緊K2, 下學期開始先生會比張紙小朋友默吓書, 有英文, 中文生字, 你地d小朋友係唔係全部都識呢, 如果唔識, 先生係唔係都會打比你地, 投訴吓, 叫多d溫書, 如果唔係會影響升唔到小一, 好認真, 真大壓力 ...

好贴,顶顶顶

I think is not the same for other classes?
原帖由 MKY 於 09-4-2 16:14 發表
想問吓你地而家讀緊K2, 下學期開始先生會比張紙小朋友默吓書, 有英文, 中文生字, 你地d小朋友係唔係全部都識呢, 如果唔識, 先生係唔係都會打比你地, 投訴吓, 叫多d溫書, 如果唔係會影響升唔到小一, 好認真, 真大壓力 ...